Söndagens konsert



Nödstopp på sveriges största godisfabrik, paparazzi i sthlm, förväntan, goofy girls, Maria Taylor, grym basist, underbara Joshua Radin, Darya dånar.


Efter lunch i söndags så började resan mot huvudstaden. Som vanligt lyckades vi åka fel!! Som alltid haha jag och darya i samma bil med destination stockholm resulterar alltid i felkörning. Denna gång lyckades vi iaf ta oss förbi arboga men tillbaka på samma väg igen mot västerås. Väl i Stockholm hamnade vi i södelmalmstunneln mot Globen men det fick oss i alla fall på rätt spår mot slussen i slutändan heheh. Vi kom iaf dit vid klockan 19 då insläppet var. Inga större missöden alltså. Lite komiskt bara. Sen blev kvällen inget annat än perfekt! Både Joshua och Maria Taylor var underbart bra. Det enda var väl att Zack Braff (J.D i Scrubs) fick Darya att nästan svimma där hon stod i folkvimmlet. Ja, det är inte lätt att möta de stora stjärnorna. Eller hur Alexander? :P haha

En lördag i mars




Frukostbuffé, liten hand, fina Amanda, sussande Patrik, Blivande mamma, Redan mamma-anna, play like this, Glassberg, fikande flickor och gosse.


Weeee!

Idag är det äntligen dags. Om 15 min ska jag iväg och hämta darya, sen linn och sen bär det av mot Stockholm och Joshua Radins spelning på Debaser. Äntligen.

Ska bli underbart med en roadtrip igen förstås också, var alldeles för länge sedan vi körde fel tillsammans..


:D Lycka!

Visste Ni Att...

Jag känner mig lite generös idag så kommer med ett till inlägg den här veckan :P Blir ett litet gensvar till förra inlägget.

Visste ni att:
Ekologiska varor kostar mer p.g.a att det krävs  mer arbete bakom och mer tid till att producera ekologiska varor, vi kan ta mjölk som exempel.

Ekologisk mjölk:
- Innehåller mer Omega3 än vanlig mjölk
- Innehåller mer zink och andra viktiga mineraler än vanlig kommersiellt producerad mjölk.
- Kor inom ekologisk produktion får gå ute på bete längre och äter mer gräs, vilket reulterar i de fler näringsämnena i mjölken.

- Kor inom ekologisk produktion får leva längre, får äta mer gräs och mindre kraftfoder vilket ger dem ett lyckligare liv.

- Kor inom ekologisk produktion får dia sina kalvar längre vilket  resulterar i att en ko kan producera mindre mängd mjölk till oss konsumenter och det är då mer tidskrävande att producera mjölk. för bonden

Det är detta vi betalar de där extra kronorna för när vi handlar ekologisk mjölk. Bra va! :D



Hemma

Sååå, nu var man alltså hemma igen. Hemma i Närke alltså hehe och så är det för många av er andra också, så imorgon ses vi hihi ska bli så kul! Har längtat.

Tog mig hit efter lunch, lyckades snika mig till att åka tåg gratis igen hehe hade tydligen extra skills denna gång för det var till och med biljettkontrollanter som gick genom tåget.  ; )

Väl i Örebro blev det att pulsa genom snön, göra lite ärenden på stan sen fika med pappa och yvonne med en hel del miljösnack hehe blir lätt så nu för tiden. (Feel free to stop me at any time, för ibland blir man lite insnöad när man pratar om sånt i skolan varje dag.)

Kvällen fylldes med god mat, gospelkörsång, fika och film. Imorgon väntar Kumla.


Och på söndag kommer en dröm gå i uppfyllelse... can´t wait. 


Visste Ni Att:

För arbetare som jobbar på kommersiellt (inte ekologiskt) odlade banan-plantage i Central Amerika, är det en risk på 50% att dö i cancer p.g.a alla kemikalier som bananer besprutas med...



en anledning till att köpa KRAV-märkta bananer.

När vi ändå är inne på frukt så lärde vi oss idag att äpplen ska man köpa svenska när det är säsong för dem runt september månad och inte äpplen som är transporterade runt halv jorden från Argentina när det då finns lokalt. Men dessa kan vara till fördel att köpa nu i marsmånad, då det inte är säsong för svenska äpplen. De svenska äpplen som ligger framme i butiken nu har alltså legat lagrade ett halvår. Det säger ju sig självt hur mycket gifter det krävs till en sådan hållbarhet...



Våffeldagen - KRAV

Idag har jag besökt Karolina i Lidköping där vi hann med våffellunch, lite shopping på stan och en föreläsning om KRAV-märkt på kvällskvisten. En mycket mysigt dag helt enkelt.





När jag satt där i kväll och lyssnade på mannen från KRAV så kände jag att jag ville dela med mig lite av detta till Er. Mycket han sa har vi redan tagit upp i kursen Hållbar utveckling så var mest skoj att se att det ändå finns väldigt upplysta människor där ute. I alla fall så tänker jag införa ett inlägg under namnet "Visste ni att.." hädanefter!

Jag försöker inte att vara tjatig eller nåt sånt utan vill bara dela med mig lite av all den visdom man får på köpet i min utbildning och som man kanske inte alls tänker på som konsument och medborgare i dagens samhälle!





Inte Att Glömma!

På lördag (28/3) är det dags för Earth Hour som ni alla säkert redan har hört talas om :D tror inte man har kunnat undgå all reklam och speciellt de svarta mjölkpaketen. I alla fall så vill jag påminna er. Klockan 20.30 är det dags att släcka alla lampor för att göra en gemensam insats för att göra vår lilla planet till en bättre värld att leva i. Don´t forget!!


Smörgåstårtkalas ala ekologi




Flämslätt, vegetarisk smörgåstårta, Karolina och Hilda, Sofia Helene och Linda, Josefin och Sofia, Jag tvingar Hilda till ett foto :D

Det var igår det, nu bär det av mot Lidköping! Ciao!


Låtar som fastnar



The Music - Breakin




Alphabeat - Fascination

Sköna vardag

I går eftermiddag fick jag tentan avklarad. Gick faktiskt över förväntan, hade till och med lite roligt under tiden med alla fula figurer som jag ritade. ; ) lärare måste få sig ett gott skratt ibland!

Så idag är jag helt och hållet ledig och fri att göra vad jag vill. Känns så skönt! Ska strax ge mig ut på promenad med Therese, solen skiner faktiskt här.. fast snön kom tillbaka för några dagar sen. Än är det inte vår hehe men vem har bråttom? ;D

Ikväll ska vi till Sofia och käka lite smörgåstårta, som vi fick som tack för arbetet på Flämslätt. Var riktigt snällt av dem, alla fick varsitt presentkort på bio också. Men det tar vi nån annan dag, tydligen vill alla se Kenny Begins haha var det bara jag som missade serien när vi var yngre? Men iaf, någon får väl tvinga mig att se den innan...

Nu ut i solen!


Kattliv 2



Uteliv i en grill, katten gör bunnyears, mjuuuka tassar och en knorr, jag och katten tar en tupplur, kissen på äventyr (?) hihih

Helg

Nu är det helg återigen :D försöker få min helg att handla mest om tentaplugg men det går inte så bra haha dålig självdisciplin som vanligt. Spenderade iaf dagen ute igår i solskenet på en filt med kursboken. Idag är det dags att gå igenom det sista med bunten anteckningar som jag har. I går kväll följde jag med kamraterna på fest i huset brevid där det blev en hel del guitar hero, rund-pingis och lite hockeyspel hihi sen lite dans på Husaren på stan. Måste ju hinna ha lite roligt också!  Så nu tillbaka till studierna. Här bjuds lite bilder från de senaste dagarna:



Läsa läsa läsa, mjuka fossingar, värme på en filt, solsken!! hanna och alex är guitar heroes, ojämn match, i don´t know these people but they play ping-pong.

Nu ni!

Så, nu är vi klara med projektet, gjorde redovisningen igår med opponering och allt. Pust! Äntligen hehe har varit riktigt roligt och intressant men det har tagit sån tiiid. Så alldeles nyss gjorde jag en utvärdering från miljöbron som gör att vi får ett intyg på vår insats på posten hihih man känner sig riktigt proffsig. Vill ni titta en snutt på vår projekt så klicka här. Och klicka på länken Avfall.

Så härligt att vara friii!! Eller inte, nu väntar tentan på måndag... ska sätta mig ner och läsa nu. Känns som om tiden aldrig räcker till. Men får sätta mig ute i solen och plugga, då känner man i alla fall att man är lycklig över att vara student och faktiskt ha den möjligheten :D

Slumdog millionaire



Besökte biografen i kväll med Karolina och Therese, där vi tittade på den hyllade filmen Slumdog millionaire. Och den är ju hyllad av en anledning!! Gud vad bra den var! Filmen är helt underbart regisserad, man blir helt häpnad över vad man får följa med och upptäcka i staden Mumbai. Sen är ju filmmusiken slående. Gå och se, nu!

Mjau


Jag har två marodörer hemma hos mig, som är förklädda till två söta små rara katter. Så här oskyldig och gosig kan man se ut.
- Mjauhahaha! hålla matte vaken hela natten det är en del av vår evil-masterplan. -

Coldplay



Glass of Water

Dagens exkursion


It won´t be long

Långa dagar i skolan är min vardag nu.. men ska inte klaga! Imorgon ska vi iväg på exkursion runt Billingen, vet inte vart men det får vi väl se när vi sätter oss i minibussen hihi

Karolina spenderade eftermiddagen hos mig, vi kollade på Across The Universe ( älskar den ) och bakade kladdkaka som vi kan fika på imorgon på utflykten, sen kom therese och förgyllde min afton lite till. Skönt att man hinner att ha lite roligt också nu när det är så mycket skola.  Men ska riktigt njuta av min ensam-tid i helgen.. ska inte göra mycket! förrutom det jag måste.

Längtar till jag ska få träffa Darya och hennes mage, hon har ju nämligen en liten tott i sin mage som bara växer och växer. Är så synd att man missar det. Är lite sjukt att min Darya som jag känt sedan vi var kanske 4-5 år ska få sin egen lilla bebis som "snart" kommer vara lika gammal som vi var när vi först träffades hihi Hon kommer att bli den bästa, Mamma Mokre.

Puss!

Ps. Förövrigt har jag frågat tre personer, inkl mamman själv, om bilder på lilla Amanda men får aldrig några haha vad är detta!? ds.

Hemtenta

Hemtentan klar och inskickad!! Sköönt!

Nu har vi fått information om vår lilla fältresa som vi ska göra med evolutionskursen, som jag läser på Göteborgs universitet. Vi ska till
Tjärnö marinbiologiska laboratorium i Strömstad hihih det blir första helgen i april, ska bli riktigt kul! Vi ska ut i skärgården för att titta på och samla in organismer och sen tillkommer väl lite experiment på det. Är enda gången man får träffa sina kurskamrater på distanskursen, men det är jag och Karolina som kommer att åka så kommer bli så roligt :D



Tjärnö

Gårdagen

Puh! Snart klar med hemtentan. Gjorde klart 4 av 5 frågor igår så tyckte jag var värd en utekväll på stan. Kollade först på melodifestivalens Andra chansen, vilket man inte behöver ångra om man missar för det är exceptionellt dåligt i år. Tyckte alla sjöng falskt haha men hejar iaf på Caroline Af Ugglas, hon vågar iaf vara annorlunda. 

Utekvällen startade sen på norra trängallén 7 och sen vidare till Husaren. Var en riktigt rolig och trevlig kväll :D kom inte i säng förrän tidig morgon, men är konstigt nog inte trött idag vilket jag är tacksam för hihi

Så, åter till hemtentan!



Rockpub med band, vänskaplig kärlek, irlänsk musik och skum omgivning avslutade kvällen :P

Lördag

Gääääsp! Tog en lång sovmorgon idag hehe tänkte att det är jag väl värd om jag nu måste sitta med hemtentan hela dagen.. Tror förvisso inte att den är så omfattande så hoppas att jag kan göra klart den på en dag. Men den ska inte vara inne förrän på måndag så jag har ju extra tid på mig om det behövs.

I går fick jag äntligen min lägenhet städad, drog över tiden och missade Så ska det låta (hih) men tyckte att jag fick prioritera min smuts lite, har sett ut som ett kaos i flera veckor.. Det är katthår överallt nu mer!!

Till kvällen får vi se om det blir en myskväll hemma igen eller om Therese får med mig ut på krogen för att dansa av oss lite hehe beror nog på hur tentan går, om jag har samvete till det. Tänker inte dricka iaf, har massa skola att göra imorgon med.. suck...

Nej ska inte klaga, tycker att skolan är jätterolig, har aldrig lärt mig så mycket intressant och användbart förut. :D



- Mitt lilla hem är rent ! -

Tihi


Ännu en dag..

.. har gått! Skoldagen var lika lång idag som igår. Började dagen med handledning och sen jobbade vi vidare på projektet som jag riktigt börjar tröttna på nu : ) vill bara att det ska bli klart!

Var jobbmässa idag på skolan, så var en hel del folk! Vi gick som vanligt runt och snodde åt oss lite fina grejer hih man måste ju passa på. Denna gång blev det lite te, kakor, smörgåsar (vilka jag knyckte 4 stycken och åt som kvällsmat haha! man får inte vara dum) och nyckelringar men mest godis, vilket resulterade i sockerchock och gjorde oss lite sega och förvirrade i slutet när vi skrev på rapporten haha förhoppningsvis fick vi fram vad vi menade iaf.



På lunchen gick vi på en lunchföreläsning med Johan Rheborg som pratade om kreativitet och en hel del komik. Var riktigt bra! Han är en rolig snubbe :D

Eftermiddagen förgylldes av en programträff där vi fick tillfälle att klaga lite och fick lite info om vad vi kunde läsa. Inte för exciting kanske, kom hem vid halv sex och var helt slut! Men efter att ha tagit det lugnt nu hela kvällen så är det dags att sova.. Godnatt!

Uj uj uj

Känns som det är FÖR mycket att göra nu! Vi ska försöka bli klara med vårat projektarbete om avfallshanteringen i veckan, imorgon ska vi påbörja ett nytt inför en tvärgruppsredovisning nästa fredag. Samtidigt som jag ska göra klart en rapport från en dataövning som vi hade förra veckan som är omöjlig! Hata matte. Samtidigt som jag har massa att läsa och en hemtenta som ligger och väntar på mig i krokarna! haha blir en trevlig helg känner jag på mig.

Slutklagat! Allt kan alltid bli värre..

Typ som att man har en massa INUG-möten att gå på, programträffar, handledningar och gruppövningar..

Att se fram emot är iaf en exkursion som vi ska på nästa vecka, vet inte än vad vi ska hitta på men ut ska vi iaf! Åka lite minibuss med klassen är väl aldrig fel :D

2 mars

Snön har gjort ett återbesök här i Skövde. När jag gick ut i morse glömde jag helt mössa och vantar, så det fick jag ju helt ångra på vägen hem när stora snöflingor gjorde håret mitt blött! Marken är nu helt vit igen av kramsnö så vi får väl glömma det där med våren en liten stund till.. men visst är det fint med vinterlandskap också..


Vid lunchtid idag vinkade vi av Emelie och Viktor på tågperrongen, för nu ska de påbörja sin långa resa ut i Europa. Första anhalt är ett ashram i södra Tyskland där de ska lära sig en massa nya saker och träffa en hel del nya människor. Lycka till emelie! Och ta hand om dig :D.. och viktor haha han verkar behöva det. Kommer att sakna dig mycket, kram!


Annars idag har jag suttit i skolan med Karolina för att försöka få vårat projektarbete färdigt. Och kämpat med att inte somna där jag satt haha har varit helt utmattad idag. Men jag och therese tog ialla fall tag i oss själva och kom iväg för att träna lite på kvällen ( eller ja, var nog tack vare henne som vi kom iväg hehe). Sedan avslutade vi med Pan´s Labyrinth och lite vin.. En avslappnad afton med andra ord.



70´s Party!

I fredags hade vi tema-avskeds-lyckatill-fest för Emelie som ska ut och resa i Europa under 6 månader från och med i dag! På kåren var det 70-tals tema så det fick det även bli i korridoren :D Ett glatt gäng, lite överförfriskade, mycket dans och en massa rolig musik förgyllde kvällen.

Tidigare under kvällen:


Lite senare ; )

sen fortsatte äventyret på kåren..