Haha

En kurskamrat visade oss det här klippet idag, det är gammalt men vad gör det? Det är så roligt! Haha roligast är nog killens egen reaktion.


Tjejmiddag

Igår var en fartfylld dag! Steg upp, gick till skolan, åkte ut i skogen, samlade småkryp, tillbaka till labbet, satt där till halv fem, till affären, hem, vila 10 min, duscha, börja laga mat, städa, dammsuga, laga mer mat, therese kom och hjälpte mig med salladen, laga mer mat, sen kom emelie och amanda och sen lagades det mer mat! haha sen åts det också en hel del så klart!

Hade varit till affären dagen innan och inte riktigt planerat vad jag skulle göra för nåt och hade ont i huvudet så orkade inte riktigt fokusera så det slutade med att middagen blev en buffé av mat haha med majskolvar till förrätt och fyra småpajer till efterrätt med olika smak. Kvällen blev mycket lyckad och tror alla gick upp valfritt antal kilon. Halv två var vi klara :D Idag har jag hela kylskåpet fyllt av rester hehe behöver inte laga mat igen på flera dagar, vilket är skönt nu när jag måste plugga en massa. Här kommer lite bilder från min kulinariska kväll, lite suddiga men så blev det ;)



Buffébord ala mexikanskt, arabiskt och kanske lite italienskt. Emelie.




Fyra små pajer: Blåbär/hallon, Äpple/Kanel,
Hallon/Nektarin/Kokos, Hallon/Kokos/Blåbär
. Amanda.

Your friendly neighbour catman(s)


Skolarbete

 

Karolina och klassen, labbverksamhet

Ut i skogen, fika, sitta på labbet och pilla på de små djuren vi fångat i våra fällor, artbestämma och bli snurriga i huvudet av spritångor. Så ser våra skoldagar ut just nu. Är faktiskt jättekul! Igår självutnämnde jag mig till dubbelfoting-expert haha jag orkade inte nyckla spindlar eller skalbaggar till en början (mycket krångligare) så hamstrade dubbelfotingarna, eller tusenfotingarna som man vanligare kallar dem. De tillhör samma släkte men sen kunde jag komma så långt att jag kunde artbestämma dem på små karaktärer. Mycket roligt hihih. Vi börjar få ihop en smärre samling nu. Imorgon bär det ut igen!


Tuesday tea party

 

 

Therese, Amanda, Emelie och jag besökte åter Voda för att prova på Tuesday tea party! Otroligt hög mysfaktor på denna tillställning :) Buffé av kakor, scones, kex, ostar, marmelader, godis och annat mums och all the tea you can drink. Vi satt rätt länge kvar, ja hihi.

Exkursion vid Våmbs ängar





Var ute på exkursion med skolan idag till Våmbs ängar. Vi har nu startat kursen faunistik och handlar i storsett om småkryp och levande ting. Vi samlade in småtten med håv och satte ut fällor som vi ska samla in imorgon. Fällorna var plastmuggar som vi fyllde med glykol och grävde ner i marken. Hemligt. :D Kul, men lite småkallt med alla små skurar.. och en massa blåst!

Den mysigaste stunden på året

Den mysigaste stunden på året är att åka ut till Hjortsberga utanför Kumla och plocka majs. Mycket barndomsminnen över det stället. Mitt happyplace.

 


Helgen som gått (som vanligt)



06.35 på Närkeslätten, hembakad pizza, mysiga Wilma i nya lägenheten.


Promenad i skogen på jobbet, flugsvamp, höst i kumla

Godnatt

Åhh sängen hägrar. Är så sliten efter helgen. Har väl egentligen inte gjort så mycket ansträngande men lite sömn är inte bra för ms. pettersson som annars sover 9-10 timmar varje natt. Tihi. Helgen var i övrigt riktigt trevlig. Spenderade som sagt min tid ute i Hovsta på jobbet och i Kumla hos mamma. Lägger upp lite bilder imorgon på några mysiga stunder som jag fick uppleva. Imorgon blir det exkursion med klassen till Våmbs ängar och sen afternoon tea med Therese på stan. Mycket att se fram emot hihi men nu blir det godnatt!

Gutten torsdag

Dags att dra hemåt igen! Tyckte det var nyss jag satt där på tåget men så slog det mig att det var ju måndags morse haha är ju nyss. Men nu bär det ialla fal av igen. Ska spendera min tid ute i Hovsta och hemma hos mamma i Kumla. En riktigt mysigt helg kommer det att bli!

Hörs på måndag!

Mumma på Voda



Salladsbuffé ala italienskt, mycket smaskigt!

Självironi

Haha var bara tvungen att lägga upp lite fula bilder av mig själv här i layouten i brist på annat! det kommer lite bättre bilder inom kort, lovar! Måste bara fota dem först hihi

Lite bilder


Måndag

Fika på Rådhuset

Tisdag

Exkursion med skolan

Onsdag

Promenad runt Karstorpssjön, Therese tog ett ofrivilligt bad! haha


Kareoke på Kåren

Torsdag

Garparör (naturreservat)


Medlemskväll med INUG, grillning och kubb

Fredag

Inflyttningsfest, Kåren, Modegrillen och iskall-natt-glass

Ytterligare en måndag

Oj, jag har inte gjort nåt inlägg på en vecka hehe tiden går fort när man har roligt. För det har man ju när man är frisk och kry :D Förra veckan var det diverse exkursioner ute i obygden med skolan och så blev det en hel del häng med therese och emelie som jag inte kunnat träffa innan. Men på fredagen drog båda två iväg åt varsitt håll och lämnade lilla mig helt ensam i lilla skövde. Så hakade på Anette som läser till biståndsingenjör på en inflyttningsfest där jag typ inte kände någon. Kvällen blev faktiskt riktigt lyckad och hade hur kul som helst. Hängde bara med massa människor som jag aldrig träffat förr och så hade vi en del hyss för oss. Kom i säng bortåt fem tiden. Vaknade vid tolv dagen efter och var helt slut. Köpte pizza och skulle ha en riktigt slappardag med mig själv (underbart) men klockan fem ringer telefonen och jag får frågan om jag kan jobba 12 timmars pass imorgon. Tackar naturligtvis ja eftersom det är sweeeet med pengar en söndag hihi :D Så var bara att hoppa på kvällståget hem till Örebro och vila upp sig inför arbetsdagen. Nu blev det inte så direkt. Har sovit dåligt eller lite 3 nätter i rad så är otroligt trött nu. Halvsov på tåget hem tidigt i morse, trodde inte att jag skulle ta mig hem till lägenheten haha men hungern tog över. Sen har jag haft ont i magen hela förmiddagen så ingen skola blev det. Men imorgon blir det att styra upp!

(nu kanske det låter som att jag klagar ganska mycket, men hade faktiskt en riktigt lyckad helg! Jobbet är alltid roligt haha)

Måndag

Skogen - Krogen! Haha eller inte. Men ska fram på stan och fika lite hehe mys! Men är jättetrött idag så kommer ramla i säng sen när jag kommer hem igen.

Puss!

Depressionens högsäte


Vågade mig ut idag på ett första äventyr tillsammans med Emelie, som tillfrisknad från influensan. Hehe. Emelie ringde och frågade om jag ville med på äventyr. Javisst sa jag då, vart? Till metropolen Tibro. Jag fick ont i magen så fort vi kom dit haha var verkligen staden som gud glömde. Någongång på kanske 60 talet. Absolut ögonblicklig depression sköljer över en så fort man passerar stadsgränsen. Vi besökte ett lågprisvaruhus som jag aldrig kommer se insidan av igen. Höjdpunkten var kebabtallriken på Sibylla haha. Men vi tänkte att vi inte skulle döma ut stället allt för fort så vi tog oss en tripp in till centrum bara för att kolla läget. Vad vi fann var två stackars katter i ett skyltfönster.. och Bobbys damklädesaffär!! haha Vi tog oss snabbt därifrån och tillbaka till Skövde där vi tog oss en skön höstpromenad uppe på fina Billingen i solskenet! :D



Hade hoppats på mer under min första friska dag, men icke. Håll undan!

Imorgon väntar höstens första exkursion med skolan, vi ska till Blängs mosse och kika lite! Skogen, underbart! =)

Vimmelbilder från Pretty in Pink på Kåren

Haha det är bra att ha självdistans

I don´t know these people!! Haha


Sjukstuge-uppdate

Jaha, jo men idag känner jag mig faktiskt mycket bättre. Har faktiskt vågat tagit fram dammsugaren och kört ett varv. Utan att svimma av! Woho! men svettig blev jag.. men var faktiskt tvungen. Trodde för några sekunder igår kväll att jag hade en kackelacka här inne.. OMG, tänker man då, är det så skitit? hehe men det var bara en dammtuss som tur var.

Vänta, dags för att ta en tablett.

Har glömt att berätta att min kära tillvaro inte endast begränsas av diverse sjukdomar och besvär utan jag lever nu mer som Skalman men någon slags medicin/mat-klocka. Eller är ett schema snarare, gjorde det efter måndagen då jag inte kunde hålla reda på någonting eftersom minnet sviker mig haha. Så, penicillinet måste tas på fastande mage. Ja, men jag är sjuk, jag känner ingen hungerkänsla.. Så, jag har löst det på detta viset. En tablett tas när jag går upp. Måste därefter vänta en timme med frukost. Efter frukost måste jag vänta två timmar minst innan det är dags för tablett nummer 2. Därefter måste det minst gå en timme innan jag får äta lunch o.s.v. Det går faktiskt riktigt bra på förmiddagen men efter tablett nummer 2 så slår det mig varje dag att jag inte behöver ta alla så snabbt inpå varandra. Så det slutar i alla fall med att jag får äta sista målet mat typ runt midnatt. Jag är mycket för planer jag men inte så bra på att följa dem hehe. Provade att ta en tablett innan jag gick och la mig i måndags men det gav obekvämt magont. Dumt.

Aja, det här kanske blev det tråkigaste inlägget nånsin men vad gör det, jag är sjuk. Nu ska jag klä på mig och ta mig ut hehe vad ska jag hitta på för evil?! (jag är lite orolig för min evilplan för har inte hostat nåt idag, men jag kanske kan låtsas? Jag är trots allt ganska bra på att ljuga om jag får säga det själv)


Höjdpunkter i en sjuk kvinnas liv

Måndag kl. 14.10



Går upp efter en natts feber och ringer vårdcentralen p.g.a. denna fina kreation. Man ser knappt rodnaden eftersom jag använt blixt men man ser däremot huvudet komma ut mohehe

kl. 18.33



Upptäcker fina minnen från festen i lördags.

Tisdag kl. lunchdags



Förstör en matlåda i ugnen haha rolig resultat

 kl. 15.10



Bonde söker fru repris på tv.. guld!

Ungefär samma tid



Matleverans i korridorslussen av kära Therese

Onsdag kl. typ hela kvällen...



näsblod, näsblod och åter näsblod! (tryck inte på bilden om ni inte vill se)



Kåren och 25års festen!








Klänningarna jag hade på mig hihi, pretty in pink, jag och emelie på kåren, galge-mellan-knäna-lek, Grattis till flickorna, dansgolvet, jag och elin, mer dansgolv..tog inte några bra bilder den här kvällen.

Woho!

Mitt internet är tillbaka!! Tristess be gone! I morgon tänker jag gå ut. Då får det vara slut på det här tramset. Den enda jag tänker hålla mig borta ifrån är Therese för hennes hjärtsjukdom men resten av er ska jag kleta snor på minsann. Det här med svininfluensan får ju folk att tänka helt irrationellt. Det är som vilken influensa som helst. Bara att media förstorat det till något det inte är och försöker skrämma slag på folk bara för att sälja. Ni kommer att märka. För ni kommer att få det. Eller vilken annan influensa eller förkylning som helst.

Haha. Fick frågan igår om jag hade svininfluensan? Ja du hur ska jag veta det. Och om jag är smittsam? Ja kom du nära så provar vi.

Sneeeeaky

Hade fruktansvärt tråkigt idag på förmiddagen, finns inget att göra som sjuk förutom tvn.. nu när mitt internet är borta också eftersom jag glömt betala terminsavgiften hehe. Men upptäckte att min mobil hade en snabbknapp till facebook när man surfade med den så jag blev ganska nöjd hahah
(och om ni undrar nu vad jag håller på med så har jag trots allt smugit mig ut ur min karantän, satt mig på cykeln på mammas begäran (för att kunna rulla hela vägen) och tagit mig till en skoldator. Är ju tvungen att betala räkningar, med eller utan internet hemma. Jag var iallafall så snäll att jag väntade tills att de flesta har gått hem. Men måste erkänna att jag blivit lite yr i huvudet på kuppen..)

Jag är nog sämst på att vara sjuk. Jag har även diskat och plockat undan i min otroligt äckliga lägenhet som den lyckats bli efter några dagars sjukdom, trots att det tog mig måånga timmar och många pausar i soffan haha men nu är det gjort. Men låter bli dammsugaren.. ser framför mig hur jag ramlar ihop död i hallen av utmattning. Får ett tryck över bröstet så fort jag rör på mig. Har lekt lite med katterna också.. men det är faktiskt uttmattande det med.

Och inte nog med att man ska slås ut av influensa, bli anfallen med borreliabakterier och råka ut för diverse näsblodattaker!! Nej man ska också få ett bultande rivsår i fingret av en ond katt som inte förstår sig på skämt.

Nejhej kanske dags att rulla hemåt igen. Men jag skulle så gärna vilja ha lite godis.. har verkligen ingen matlust så lever på nyponsoppa och fil haha men sötsuget det lever starkt!!

Dags att ta fram handspriten och vara en god medborgare för att göra min plikt och torka bort alla eventuella bacillusker som man nu spritt omkring sig! Hehe inte tvivlar ni väl på min trevlighet? haha (ok jag är lite drogad these days, penicillin eller handspritsångor.. man måste ju få ha lite skoj som sjuk!)