Min dag

Hade för oss lite trevligheter på jobbet idag. Eftersom vi var tre personal åkte vi ut på utflykt till ett ställe i Södra Dylta som hette Smultrongården. Ett mysigt ställe som serverade gott fika i mysig miljö och hade en inredningsbutik i ett litet charmigt 1700-tals hus. Vi satt i solen och gassade å hade det skönt :D 



Efter jobbet gjorde jag direkt ett besök på sys bakgård för lite klippning innan hon drar till London över helgen, är inte alls avundsjuk ;) Är skönt att få lite pli på håret, det har bara varit den senaste tiden.



När jag kom hem satte jag mig på balkongen en stund och fick ett ryck så jag började städa och dona.. har inte tänkt på att det finns en balkong att använda! Var jättemysigt att sitta där ute i kvällsolen. Ska ta mig en tur till blomsterlandet imorgon och kolla om jag kan hitta nåt roligt att inhandla till "min" lilla balkong för att göra den lite hemtrevlig! Så, nu har jag ett mission för imorgon hihi.


Tisdag

Idag har jag haft en ledig dag, har spenderat den ute på stan och ute i solskenet! Fyndade lite klänningar på rean, tog inte lång tid, var bara inne i två butiker sen fick det vara nog :D har ju inte för mycket pengar just nu. Dessa fynd blev det:


Klänning från H&M 79,50 kr och jeansklänning från Bikbok 199kr

 Under eftermiddagen och kvällen umgicks jag med söta Linda, blev lite subway i våran park och sedan lite bio-time! Har varit en lugn och skön tisdag men imorgon är det dags att rycka upp sig igen! :D Blir till att resa sig tidigt ur sängen och bege sig till jobbet igen.

 


Afternoon delight

update

Jag är trött. I natt ska jag äntligen få sova så mycket jag vill. Hihi. Godnatt.

Midsommarhelgen

Jaha, då har man klarat av midsommardagarna. Började jobba klockan två på midsommarafton och gick av klockan 16 idag på eftermiddagen. Direkt från jobbet till kumla för lite umgänge hemma hos mamma och ingemar. Martin och Ingjerd är nämligen hemma på besök. Så fick lite firande trots allt. Men nu är det åter dags att gå och lägga sig, börjar åtta imorgon bitti igen och sov inte mycket i natt. Orkar inte skriva mycket mer om min senaste vecka så får nöja mig med lite talande bilder. Sen tror jag att många utav er har gått på semester haha så jag skriver nog för mig själv ;D

Tyvärr vill inte pappas dator och min mobil samarbeta så ni får gott tilta på huvudet för att titta på bilderna hihi.

 

Niclas och jag var ute och åt, vackra Örebro by night, fastnade under ett träd under ett sommarregn, kl 06.00 dags att vakna på jobbet, friskvård alla Hovsta.



Lite luftgevärsskytte, midsommarfin, även lite dart-tävling, jordgubbar!!

Glad Midsommar!

Glad Midsommar på er alla!! Jag ska spendera helgen med att jobba, jobba, jobba. Kanske lite halvtråkigt, men vädret är ju ändå inte strålande och kommer ju få ganska gött betalt hihi. Första  passet som jag ska jobba på riktigt så är lite nervöst. men kommer säkert att gå bra. Wish me luck!

Måndag

Sitter i soffan och är helt slut! Kom nyss hem från en liten kvällspromenad med sys och känner mig redo för sängen. Gjorde min första dag på jobbet idag, tror det kommer att bli ett riktigt mysigt ställe att spendera sin tid på i sommar. Alla nya intryck, rutiner och saker att hålla i huvudet, samtidigt som man ska vara social och trevlig gör att jag känner mig jättetrött fastän vi inte direkt gjort nåt under eftermiddagen. Men så är det väl i början. Har kommit bort lite från jobbrutinerna nu när jag pluggat ett år. Men det kommer nog snabbt tillbaka.

I morgonbitti har sys bestämt sig för att tvinga ut mig till cykeln, åka iväg till oset och gå en långpromenad. Får se hur det går haha jag är verkligen ingen morgonmänniska..

godnatt!


Helg ute i torpet


Torpet, födelsedagsmiddag för yvonne, systrarna

Åkte ut till pappa och yvonnes torp i fredagskväll för att umgås och fira yvonnes födelsedag som var i onsdags. De har ju flyttat ut till torpet för sommaren och är så snälla att jag fått flytta in i lägenheten under sommaren under tiden. Ute på landet är det som om tiden står stilla och det är så skönt, en riktigt mysig atmosfär. Vi åt mat, myste framför brasan och spelade "land och stad" till kvällen. Ni skulle bara veta vilken tävlingsanda som dök upp i det lilla rummet. Har inte skrattat så mycket på länge, med alla felskrívningar och pappas lama försök till fusk.

Under lördagen tog vi en skogspromenad som gick väldigt sakta fram för jag fick de andra att botanisera med mig. Letade reda på pappas flora och slog upp alla namn som han sade att växterna hade längs vägen. Som många av er säkert redan vet är ju Ronnie.P ett vandrande lexikon när det gäller blommor, fåglar, fågelläten och diverse andra ämnen så som historia och annat som är av godo i en match Trivial Pursuit. Som jag brukar säga till mina klasskamrater så har jag aldrig haft nåt behov av att kunna några blommor eller fåglar för min pappa har alltid kunnat allt. Men nu när jag snart behöver kunna en del själv så tänkte jag att jag skulle smygstarta och använda mig utav den gamla läraren och botanisera så fort vi får läge och tid. De här växterna lärde jag mig igår, vissa finns med på bilden nedan:
Kirskål
Björnfloka
Skogsstjärna
Ängsyra
Bergsyra
Ängskovall
Fyrkantig johannesört
Ängshaverot
Kärringtand
Blodrot
Hundäxing
Rölleka
Skräppa
Ängsklocka
Gåsört





Lupiner, daggkåpa, fält av smörblommor

Sen sist

Vi fyndade en hel del på vår secondhand-shopping! Både kläder och lite prynadssaker hittade både jag och sys. Vi hann tyvärr inte med några nya spännande butiker utan fick bli de vanliga, Bra Begagnat och Myrorna.



Mina fynd! Ramar 15 kr, ljusstakar 45 kr, oljelampa 20 kr, omlottklänning 60 kr, jacka 45 kr, linnen 20 kr (myrorna) skärp 2 kr (50% på Bra begagnat)

Man möter alltid väldigt speciella personligheter i såna här butiker och denna gång var inget undantag. Vi hittade en (o)snygg regnrock som vi skojade om att Linn kunde ha på sig på jobbet där oömma kläder gäller (hihi) som även en gammal gubbe uppmärksammade. Han pratade och skojade lite med oss, vi tyckte att det var kul tills han erbjöd Linn att komma och bada i hans badkar iförd kappan haha då dog skämtet lite och som tur var gick han iväg. När han sedan gått började vi gapskratta för det är ju tydligt en skum sak att säga. Men så plötsligt dyker han upp igen med ett stort leende på läpparna och säger "Den här kan du ha!" och så drar han fram en plastig röd rock och ger till mig. Jag var tvungen att vika mig dubbelt haha det var så roligt. Sen gick han på en gång. Linn och jag bestämde oss för att ta våra nya rockar och ta lite Matrix-foton för att föreviga ögonblicket.

kommer inom kort..

Aaarrhh

Blir galen på mitt hår! haha det bara är nu och pisses me off. En väldigt tjejig sak att säga och bli arg över men det är ju sant! Min lugg har hängt mig i ögonen och irriterat mig länge nu. Men det är bara att stå ut, vill låta den växa ut lite, Däremot ska jag tvinga sys att klippa mitt hår mer där bak så att det inte blir så svängigt. Kanske dagens i-lands problem? Eller inte haha

Ska snart möta sys för att ge oss ut på stan och secondhand shoppa lite. Beger oss till de vanliga ställena men tänkte leta reda på lite nya och mer annorlunda också, man vet aldrig vad man kan hitta! Får säga till hur det gick sen ;)

Lite bilder från lördagen


9 juni

Haft en hyfsad lugn dag idag, tog en lång frukost framför tvn :D Kom iväg på delegering för sommarjobbet vid två och hamnade sedan på stan och inhandlade lite skojiga saker.

Kvällen spenderades på Jensens Böfhus där en festlig måltid intogs under många timmar hahah vi var gamla tjejgänget som bestämt oss för att vara lite smidiga  och fira alla våra 25 års dagar som inträffar i år med en middag tillsammans, för vi träffas ju inte så ofta nu när folk flytt sin kos. Tyvärr blev vi till slut bara hälften men det räckte ju gott och väl ändå! :D Det var mycket trevligt och gick nog upp några kilon på kuppen. Förrätt, varmrätt och all-glass-du-kan-äta-buffé!!



Dock var servicen under all kritrik så efter lite påpekande fick vi kompensation i form av presentkort för det vi alla ätit, så nu kan vi ha en middag till! hahah snacka om lyx. Vi är ju många som fyller 25 i år så vi kan ju lika gärna fira det två gånger ;D 

Nej nu ska jag tvinga mig i säng! Det är nog dags.. det visas ett program om gäss i öknen på tv..och kissen sitter längst fram på soffan och tittar mycket intensivt haha


Tips från coachen



Asha Ali - Hurricane

Örebro

Efter ett par "slitsamma" dagar med skolavslutningsanda och en massa party så kom jag iväg med pappa till skövde idag och hämtade hem all min packning som jag kommer behöva här nu när jag är hemma för ett par månader fram över :D kommer att bli en kanonsommar, känner det på mig! Katterna fick jag med mig också förstås hihi hann med att frosta av frysen och städa lite med så att allt är fint and tighty till när skolan börjar och det är dags att bli Skövde-bo igen.

Skolavslutningen firade vi med en terrassförfest i Skrapan och sen vidare till bartömningen på kåren. Var hur kul som helst! Mycket trevligt att träffa folk som man inte sett förr :P haha Sen på lördagen firade vi Linda som är så duktig att hon klarat av 3 år med studier och tog sin examen som sjuksköterska igår!! Grattis till Linda! :D Det firades med ceremoni, kalas och fest på Strömpis till kvällen. Var oerhört trött men orkade igenom dagen, hihh, med lite vilja bara så! och en powernap haha

Tack för en trevlig helg alla!! Puss

Sommarlov!!

Weee! nu är tentan gjord och klar. Hoppas att det gick vägen : ) är alldeles för lat för en omtenta tihi. Men det kändes ok iaf, så får leva på hoppet ett par veckor. Nu väntar en dag av städning, packning, införskaffning, diskning och åter packning. Till kvällen dyker Therese upp och vi ska iväg på bartömning som avslutning på kåren! Kommer att sakna Skövde lite grann.. men ska bli skönt att komma hem nu, tiden är inne som man brukar säga.

I morgon är det dags för Linda att ta examen så tåget går tidigt till Örebro. Ska bli underbart efterlängtat att träffa alla och att vi för en gång skull kommer att vara samlade på ett och samma ställe hihi är inte ofta!

Sen på söndag är det dags att dra till Skövde igen. En bil, en pappa och en yvonne ska hjälpa mig att frakta hem min planerade monsterpackning.. tvivlar stort på att jag kommer at ha användning för alla grejer men är hellre på den säkra sidan än att jag helt plötsligt måste sakna någonting. Eller? Ja,ja vi får se hur det går, jag kanske tröttnar i eftermiddag och bestämmer att två par trosor och min tandborste räcker. Huvudsaken är iaf att katterna kommer med hahah.

Och sommarlov o sommarlov.. ska både jobba och läsa en sommarkurs i Miljö- och ekofilosofi som börjar på distans på måndag.. ingen rast och ingen ro.. men har ju valt det själv så klagar absolut inte :D ser fram emot min sommar!

Nedräkning Två Dagar Kvar

Idag har jag bara spenderat tid inomhus med min bok. Det går mycket sakta fram. Koordinatsystem, RT90, referenssystem, transversal cylinderprojektion, vinkelriktig eller ytriktig... återkommande och återkommande. GIS är bara roligt om man får sitta och pilla framför en dator :S

Hade sista kvällskursen igår och det firades med tårta och titt på labbresultaten. Vi ägde endast normala äckliga bakterier i svalget. Fick även tillbaka två inlämningsuppgifter med positivt besked! Den ena hade jag ett fel på och den sista som ska vara den svåraste (immunförsvaret) fick jag alla rätt på! Är lite stolt över mig själv hihi även om jag vet att jag aldrig skulle kunna svara på de där frågorna om någon stallde dem till mig direkt ;D Jag är lite fake-stolt över mig själv haha bara bra för självförtroendet. Behövs inför tentan på fredag absolut.

Kommer att sakna vår kvällskurs lite grand. Var mysigt att lyssna på en massa sjukdomshistoria, äta mackor, titta på äckliga bilder, få fika och få roliga pikar från läraren. Tror han hade en liten crush på oss oförstående "ekologer" (alltså jag och karolina) som han kategoriserade oss från de andra studenterna haha
-Vill inte ekologerna ha mer tårta innan det är försent?



Får se om vi väljer att läsa kursen i viruskunskap till vintern. Man får ju trots allt fika. Och ett gott skratt.

Och det här var min helg..

Helgen var minsann riktigt trevlig! Åkte hem till Kumla i torsdags, direkt iväg till Stadium Outlet där snälla mamma köpte tre par skor till mig (hihi) sen blev det god mat och så fick jag hälsa på de nya husdjuren.


Some cheese?

Tidigt fredagmorgon gav vi oss av till Arlanda för att ta flyget till Stavanger  och hälsa på min kära bror och hans flickvän Ingjerd. En resa som med bil tar ca 14 timmar klarade vi av på bara ett par :D så skönt! Även om jag älskar en good oldfashion road-trip. Kom fram strax efter lunch och åkte direkt till "nya" lägenheten som var otroligt fin! Därefter blev det lite shopping och glass i värmen. Kvällen spenderades med mat och en massa mys.



Arlanda, Stavanger, sys, shopping, familjen.

På lördagen tog vi bilen och åkte längs kusten med näsan pekandes mot söder. Vädret var så otroligt fint så Linn och jag packade våra bikinis. Vi stannade på flera olika ställen men hamnade framför allt på Stavangers surfers-beach. Stället kryllade av surfande svarta våtdräktsbeklädda sälar som trotsade de stora vågorna. Mycket underhållande att titta på hihi Linn och jag ångrade oss ganska snabbt när vi insåg att man inte ens kunde stå med fötterna i vattnet mer än en minut haha så bikinin fick ligga kvar i väskan. Däremot grillade vi och njöt av solen i lä av de stora sanddynerna. En underbar dag! Till kvällen gjorde vi egen pizza och åt godis i stora lass.


Surfers, en hel bunt med "sälar" hihi, picknick, Jag, fotavtryck i sanden, Bror min, Fyr, korskyrka, systrar och Ingjerd.

Efter lunch på söndagen var vi tyvärr tvungna att packa väskorna igen och bege oss hemåt. Efter en kort flygresa och en afternoon-nap i bilen så var vi hemma igen på ett ögonblick. Linn och jag lastade av väskorna hemma hos henne, köpte mat och placerade oss på en filt i stadsparken där Yeah! festivalen stod för underhållning. Även söta Linda, m.fl. gjorde oss äran att dela våran filt. En skön avslutning på helgen.


Yeah! Sys och Ulf, Flum och Jag, Helene och Johanna.

Nu väntar dagar av plugg fram till fredagen då jag skriver sista tentan för terminen! Sen blir det sommarlov hihi