30 nov

Nu är jag hemkommen igen efter min jobbarhelg. Eller ja, är ju inte hemkommen just nu men kom hem idag då. Har verkligen inte gjort något produktivt idag, men kände att jag behövde en ledig dag innan skolarbetet ska börjas tas itu med. Har i alla fall orkat med en glöggfika hemma hos Amanda och Måns. Vi kom fram till att det är smidigare att de har kissen resten av veckan också så slipper vi krångla, eftersom jag ska hemåt till helgen igen och fira födelsedagen. Så får bli barnlös den här veckan.. men det kanske är bra, får jag nog mer gjort hemma haha. Eller inte. Nu blir det sängen!

Imorgon är det första december!! Överväger att gå upp till 07.15 och kolla julkalendern, men tror nog att sovmorgon väger tyngre. Speciellt när den finfina uppfinningen Svtplay finns ;)

See ya!

Nu packar jag väskan och kommer antagligen få springa till tåget som vanligt, men ska i alla fall ta mig hemåt till Örebro för att jobba i helgen. Ska jobba ihop typ 35 timmar på 3 dagar (plus OB) så är ju inte fy skam! Blir gött med pengar i januari :) och det är alltid kul att umgås med dem på jobbet. Fast just nu känner jag mig bara lite illamående för att jag har snoozat för mycket haha vilket i-lands problem. Hörs på måndag!

Puss och Kram

Smått vampyrdilemma

Ett roligt citat från Vampire Diaries som jag måste dela med mig av:

- One minute I´m a small town, one the rise, beep guy. The next thing I know, I can´t get into my house because  my foot won´t go through the door.

- Yeah, you have to be invited.

- I know! I live alone..

- Aah, that sucks.

Nyuppackat från Tradera!



Hihi jag är lite småförälskad i min klänningsamling som börjar växa fram

Uppmuntringsdate

Efter en ganska tung och känslosam dag igår så begav sig therese och jag ut på stan för att rycka upp oss och göra nåt roligt. Vi åt god mat på en restaurang som heter Sand Meza and Lounge. Som i sann Skövdeanda kombinerar två olika alternativ i ett. Ena sidan av restaurangen hade libanesiskt utbud och inredning och andra sidan var det amerikanskt tema (Joe´s steakhouse) haha vi valde libanesiskt, det var kul att prova på nåt nytt! Sen blev det bio där vi såg Bröllopsfotografen. Rolig och ganska mysig film, fast inte i samma klass som Smala sussie. Måste nog säga att den var ganska rörig tidvis och lite dystrare. Men var en mysig kväll iaf, även fast det var en helt vanlig måndag :)


Katten

 

Idag har katten fått komma till ett nytt hem ute på landet. Jag har hållt det ganska mycket för mig själv, men hösten har varit en ganska tuff period i det här hemmet. Ett hem som har styrts med järnhand av den här madammen. Anledningen är helt enkelt att jag inte har orken att ta hand om henne på hennes villkor och med hennes behov. Hon är den sötaste, gosigaste och mysigaste katten så detta var ett väldigt svårt beslut... men hon är också en katt med mycket stark vilja, en jäkel på att hitta på djävulskap, envis som sjutton och mer kräsen får man leta efter.

 

Det har kommit till en punkt där jag tror att jag fått magkatarr som ett symptom på stress eftersom jag inte får sova ordentligt på nätterna och som någon slags psykisk terror är nog det bästa jag kan förklara det som. Har haft ute annons ganska länge men som vanligt är det bara nötter som verkar ringa eller så ringer ingen alls. Men igår så ringde en man från Töreboda som behövde en katt till att jaga möss ute på en gård på landet där hon ska få vara både ute och inne. Vilket kommer passa henne perfekt! Hon kommer få gå som hon vill och vara "madam på täppan" haha.

 

Så har varit en väldigt känslosam dag och det kommer ta tid för mig att smälta förlusten av min lilla familjemedlem sedan 4 år tillbaka. Så ber er ödmjukast om att inte göra det jobbigare för mig genom att uttrycka orden "åh nej, men varför det?" vilket bara kommer irritera mig eftersom det är jag som fått leva med en här situationen, men det är i och för sig förståeligt att folk kommer fråga eftersom jag inte berättat om detta för så många. Ni som har gett er in i den där marknaden någongång vet att folk ångrar sig titt som tätt så har inte velat gå igenom alla frågor och undringar förrän det var avgjort. Så, nu är det så. Hon kommer att bli lycklig, och jag kommer att bli mer lycklig och förhoppningsvis må bättre om en tid. Men hon kommer att bli så saknad. Det är redan fruktansvärt tomt.


Myssöndag

Igår var Sys och pappa här på besök och vi hann med en hel del på den korta tid som de var här. Vi åt gott på rådhuset (tyvärr inte jag för var ganska bakis efter en hård kväll på kåren dagen innan, men det är en helt annan historia haha) köpte med fika, hade mysstund hemma med film eftersom vädret var bedrövligt och så åkte vi till arena och bowlade!! Var jättekul, helt nya fina lokaler. Var en ganska skön stämning då de delar lokalen med O´Learys. Och vi lyckades pricka in tiden för discobowlingen. En ganska perfekt söndag helt enkelt.

 




The Vampire diaries

Alltså det här är helt sjukt. Helt sanslöst. Och jag vet att jag nog ensam om att tycka så, i alla fall just här haha. Satt och sökte på tradera och på olika sidor efter böcker som jag skulle vilja ha. Kom på att det finns några ungdomsböcker som jag är sugen på att ha, speciellt för mina framtida barns skull, som försvann i och med att vårat förråd blev länsat för några år sedan. Kom inte ens ihåg vad böckerna hette, så googlade på namnen på karaktärerna. Och vips kom där upp boktitel och författare. Glad blev jag förstås. Men så fortsatte jag letandet och till min upptäckt så visar det sig att någon gjort en tv-serie av min älskade ungdomsbokserie, Vampyrens kärlek, från mellanstadiet!! Helt sjukt, och från i år också. Det slog mig att jag sett titeln, The Vampire Diaries, på tv-seriesidan som den serienörd jag är, men inte reflekterat över att namnet lät bekant. Även om det nu inte är identiskt på svenska. Tänkte att det var ännu en produktion som kör på fantasy och vampyr vågen efter Twilight, och det är det väl i och för sig med. Men den baseras ju ändå på en bokserie som kom 14 år tidigare (och nu blir man så där gammal igen haha även om jag inte läste den 1991, men väl kanske 1996 eller nåt) och som tydligen var så omåttligt populär att de tvingade författaren att skriva uppföljare. Ni som läst Harry Potter eller liknande och blivit helt omvälvda av böckerna kan ju kanske sätta sig in hur det känns, fast lägg på en väntan på 10 år tills de skulle bli film. Fast nu visste jag ju inte om det, men fatta magiskt!

Så nu bultar mitt hjärta lite extra, blir nästan nervös. För jag älskade verkligen de här böckerna. Och jag känner att serien aldrig kommer att leva upp till mina förväntningar. Eller? Måste i alla fall kolla på pilotavsnittet, är alldeles för nyfiken för att låta bli!


Något annat roligt med den här serien är att

Damon spelas av Ian Somerhalder,

också känd som Boone i Lost!


På tal om..

Ni som läser Daryas blogg har säkert sett att hon skriver om Lilys nya blogg och om lösenord. Vet ni vad det första var som dök upp i mitt huvud när jag läste det?... Jo, detta:

Denna gamla pärla! Minns ni?


Yeeah we are goood ;)

Måste göra lite reklam för mig själv, är ju trots allt min blogg! haha Ni kanske kommer ihåg att jag och några andra gjorde ett projekt på Flämslätts stift- och kursgård i våras. Efter sommaren tog vår handledare på Miljöbron, de som ordnade med projektet åt oss, kontakt och frågade min grupp om vi ville vara med som referens på deras hemsida eftersom vi gjort ett sånt bra jobb med vårat delprojekt. Så här kan ni läsa vad jag och karolina har skrivit om vårat samarbete med Miljöbron!


Finbesök

Finbesök från Örebro hade jag nu i helgen, vilket var mycket trevligt. Hann med lite fest, singstar, utgång, oerhört mycket slapp, pizza och filmtajm. Var så mysigt att jag aldrig ville att de skulle åka hem igen! Men det var de ju tvugna till så klart, jobbet väntar ju. Men de får komma tillbaka snart igen :)

Så idag väntar en massiv disk på mig, lite städning och sen en uppryckning med skolarbete. Måste bara finna orken. Är svårt när det känns som om dagen aldrig börjar eftersom det är mulet eller mörkt hela tiden! Längtar till december, då har man iaf roliga saker att fördriva tiden med.


Therese, Janne, Jag


Sandra, Linda och Jag, Pizza!

Vinterns första snölykta

 

Vinterns första snölykta är gjord!! Fint underverk inte sant? Haha mer kan man inte begära klockan 2 på natten. Therese och Jag tänkte göra oss trötta och redo för sängen så gick en nattlig promenad efter filmkvällen, men slutade med snölykta och diverse snöbollskastning. Nu är jag blöt och kall. Men det var det värt! Den lyser så fint i vintermörkret där nere på gården, ser den från mitt fönster. Där kommer den sprida ljus, hopp och glädje till alla fulla studenter som kommer hem från kåren ungefär vid den här tiden.

Dagens göromål

Idag har jag äntligen fått gjort en del saker som legat och gnagt i bakhuvudet länge. Är nöjd med dagen.



Har planterat om mina stackars växter



Har organiserat och gömt undan alla j*la sladdar
som bara legat i ett trassligt kaos och som jag snubblat
10.000 ggr på senaste året.

Så har fått en del städning gjort också, så nu är det fint till imorgon när jag får storfrämmat från Örebro. Ska bli så kul!

Min Morfar

Igår var det ett år sedan min finaste Morfar gick bort. Fick inte tillfälle att hedra honom på Alla helgona så ville göra det igår när det var 11 november, kändes faktiskt mer rätt så. Nu kunde jag ju inte åka till Hällefors som ligger 25 mil från Skövde så besökte minneslunden här på kyrkogården. Var så vackert med alla ljusen i mörkret. Tycker om kyrkogårdar av någon anledning, känns som att man är mer närvarande i nuet där och att man faktiskt kan känna att kärleken är närvarande där. För alla har ju förlorat någon, eller kommer att göra det någongång.

För min morfar Thore, 11/11 -08


Tisdag

Har känt mig lite rastlös de senaste dagarna.. det är tydligen inte helt lätt att vara ledig! Vem kunde ha gissat det? Under helgen har jag hm, kollat på serier, varit ute på långpromenader, haft filmkvällar och kommit iväg till spinningen. Men det är något som gnager mig, vill komma ut och göra NÅGOT. Tror ni förstår vad jag menar hehe ibland blir man bara helt hopplöst rastlös av ingen anledning. Finns ju egentligen saker som jag kan göra, men de klassar jag som tråkiga och har inget underhållningsvärde för mina lediga dagar.

Så idag så började vi en av de två nya kurserna. Hade föreläsning mellan 8 och 10. Sen har dagen varit ganska värdelös. Eller ja värdelös och värdelös. Jag har inte uträttat något förutom att jag har börjat kolla på en ny serie. Valet föll på Fringe den här gången. Rätt så bra än så länge. Men imorgon är det dags för Glee! Hihi nytt avsnitt av denna roliga och smått ironiskt orginella high school-serie. Missa inte!

Men för att återgå till min tristess så har jag idag försökt komma på idéer på saker som jag skulle kunna underhålla mig med. Ni får gärna komma  med förslag! Jag gick i alla fall till affären och kom på att jag skulle köpa något som skulle stimulera min kreativa sida. Så kom hem med detta:

 

Kolpennor och ett skissblock. Kom att tänka på att jag ju alltid sitter och kluddrar på saker så varför inte försöka mig på något mer konstnärligt. Är ju faktiskt lite lättare att ta fram pennor ur lådan än släpa fram alla oljemålningsgrejer. Så vi får se hur det artar sig! :D

6 nov

Ja ni, vart tar tiden vägen? Det är ju redan november! Har haft massor av skola på senaste tiden men igår hade vi redovisning för våra broschyr-projekt så nu är period 1:s kurser avklarade. Vilket betyder att jag är helt och hållet ledig till tisdag!! Woho! Sköööönt..

Vad har jag annars gjort i veckan? Hunnit med lite shopping, massa fika, och så var vi ute på Husaren igår en sväng. Blev inte så mycket dans men hade roligt ändå :) Idag blir det bara till att ta det lugnt. Nothing more to report.

Här kommer lite bilder:

Mina inköp


En blå, fin kappa som jag inhandlat på H&M, även en Starwars t-shirt (me love)

Mina fikapauser


(ok, inser att de kanske är de mest intetsägande och ointressanta bilderna, men vill ju läska lite iaf)



Var lagom mycket folk på rockpuben på en torsdag.. skönt att slippa trängas ;P

Det är november for god´s sake!!!

Men vad gör det!? Jag längtar till julen i allafall.. är så mysigt med alla ljus när det är mörkt, familjen, att komma hem, leka, förhoppningsvis snö! Och så är det så kul att planera och köpa julklappar också! Jag vet, jag är sjuk.. men jag är inte den enda iaf haha


Ullared dokussåpan

Omg, vilket program! Vart hittar de alla skumma människor? Man skulle kunna tro att man borde bli mest avskräckt när man ser på det, men jag känner mig mest sugen på att åka dit! haha faktiskt.



Men nu till varför jag gör ett inlägg om Ullareds dokussåpan. Ni behöver inte alls se hela programet, men spola fram till typ sista minuten om ni vill få er ett asgarv! Måste vara roligast i år! Hahaha kan inte sluta skratta, gör han parodi på sig själv?
Se här!

Update



Jag har nu lagt upp höstiga bilder från min inventering i Ulveksbackarna. Så för dem som vill se är det bara att klicka in sig på facebook. Orkar nämligen inte lägga upp dem en gång till haha.
Klick!

Sagt på jobbet


" Ska man gå på promenad, så måste man ju gå. Annars så blir det ju konstigt."


Samtidigt som jag sa detta blev jag helt full i skratt inombords. Är ju sant i den meningen om man ska ta sig framåt men faktiskt en riktigt filosofisk undermening också.