Nothing to report

Tyvärr har jag inte så mycket att rapportera denna fina tisdagskväll..natt. Klockan verkar alltid ticka lite snabbare hemma hos mig än hos andra haha eller så kanske det bara är pga att jag stiger ur sängen vid ungefär samma tid som andra äter lunch hemma. Yeye so what, jag är student i åtminstone 1 ½ vecka till. Sen kommer även jag få pallra mig ur sängen tidiga mornar.

Kvällen spenderades på kvällskursen i bakteriell patogenes, som vanligt varje tisdag. Hade en gästföreläsare denna gång från infektionkliniken på Kärnsjukhuset här i Skövde. Jag och Karolina var väl måttligt roade med alla konstiga termer som kanske sjuksköterskorna har koll på men som för oss andra känns ganska tröglyssnade. Vi hade helt enkelt lite egna visk-konversationer och försökte underhålla oss själva för att inte somna (det var nämligen obligatoriskt). Karolina planerade sitt växthus och trädgårdsland ute i Mellby och jag kluddrade i min kalender och försökte komma på vad jag ska packa och fixa med hehe väl utnyttjad tid alltså. Vänliga som de är, får vi iaf mackor och fika under kursträffarna. Mycket uppskattat. :D


Nej alla kakor är inte mina, jag delade med mig

Sen kan man väl fråga sig hur uppläggen på de olika kursena på skolan egentligen ser ut. På ekologiprogramet har vi knappt någon lärarledd tid pga av budgeten, och vi har hur mycket självstudier som helst i form av projekt, dataövningar och tentor. Medan den här kursen som ligger under mikrobiologi endast kräver närvaro på 6/8 tillfällen, lämna in 5 uppgifter som man typ kan skriva av kompendiet och en labb som inte kräver någon rapport och där man gladeligen bjuder på 7 sorters kakor och bröd till varje tillfälle... mycket strange... men klagar inte, vi upptäckte ju detta i tid!

Ok, jag kanske hade lite att rapportera i alla fall.. men jag är ganska duktig på att skriva om ingenting hehe

Therese

Idag åker Therese hem till Orust för sommaren, eller ja, hon kommer tillbaka sista kvällen för bartömningen på kåren (men ändå). Så under gårdagen hittade vi på lite skojiga saker för att spendera "sista" dagen tillsammans. Här följer lite bilder:



Lunch vid Helensgården, besök av en hund kallad Chippi, Hihi, simsjön, therese och jag, badflickor, gubbar ur jorden, therese och hanna, Jag, sol och jordgubbar är livet.

Som jag sa i förra inlägget börjar det gå upp för oss att vi alla snart ska åka hem. Hem som ligger åt många olika håll och kanter i detta avlånga land. Känns lite ledsamt samtidigt som alla längtar till sommaren och känner sig lyckliga över att den här terminen snart är slut. Man tar alltid sin vardag för givet. Jag vet att den här sommaren kommer att bli fullständigt klockren och underbar när jag får komma tillbaka till Örebro och träffa familjen när jag vill, hänga med Linda i parken, åka på cykelturer med sys, segla, ligga i solen i torpet, umgås med underbart gravida Darya, fjällvandra och allt annat häligt som vi ska hitta på! Men har ändå den där känslan av att något tar slut, ni vet så där som man kände på skolavslutningarna när man var liten. Är väl iofs så, även fast man är 24 år :D

Längtar så tills jag får komma hem till Närke, men längtar även lite till hösten när jag får komma tillbaka hit och allt startar om på nytt igen.

Lite utrensning

Nu har det börjat gå upp för oss (mig) här i Skövde att det snart är dags att lämna boet för sommaren. Det betyder ju att man måste packa ner alla ting om man kan tänkas behöva under de tre kommande månaderna. Tänkte faktiskt inte släpa med mig så mycket men så kom jag på att när ska man annars ha alla sina sommarkläder om inte på sommaren?.. så känner mig lite tveksam om vad som ska ner i väskorna sen. Men det får bli ett bekymmer i nästa vecka. Jag startade iaf med att härom natten rensa ut min garderob och se vad som gömde sig under massorna. Hittade några bortglömda skatter!



Kaos, mina fina Lee-skor, mina absoluta favoriter, ett ordnat kaos


Nåja, får koncentrera mig på det viktigaste.. katterna ska med, en del växter, min cykel, lite kläder o skor och så kom jag på att maten måste ju ta vägen någonstans.. haha och posten! har gjort tillfällig adressändring idag :D sen måste ju fjällvandringsgrejerna med också.. tur att pappa kommer med bilen, skulle aldrig gå annars! Kommer ni på nåt annat man måste göra?

03.43



Morning arises - Time to sleep

Vårstädning?

Jag känner ett stort behov av förändring just nu så har bestämt mig att göra om lite här hemma! Tänkte plocka ner lite och lämna det lite mer neutralt tills augusti när jag kommer tillbaka hit till Skövde efter min sommar hemma i Örebro. Känns som det kan vara en bra idé och så blir det ju mycket roligare att komma tillbaka. Tänkte luska fram idéer och samla på mig lite nya grejer under tiden. Är nog dags att rensa bort en hel del grejer här hehe för många är ju den första reaktionen när de kommer hem till mig "oj, vad mycket grejer". Förstår det inte riktigt, tycker inte att jag har så mycket men kanske är lite hemmablind? Eller så är bara folk vana att studenter endast har en säng och ett skrivbord och inga andra ambitioner haha. Jag måste ha ett hem för att känna mig just hemma. Sen kan jag väl gå med på att jag har alldeles för mycket på väggarna, men så är det hemma hos mig :D

Ps. Jag har även bestämt mig för att göra ett besök hos tatueraren i slutet av sommaren hihi men hysch säg inget till min mamma! ; )

Suck

Ååhhh vad jag har dålig disciplin! Eller kanske bara är totalt omotiverad för skolarbete just nu.. Har ett projektarbete som ska vara inne på tisdag och har inte ens börjat än. Orkar verkligen inte. Sitter hellre och tittar in i väggen tyvärr. Aja, ska äta lite lunch och sen tvinga mig själv till att börja skriva. Brukar ju lösa sig när man väl kommer igång. Efter tisdagen har jag bara plugg inför sista tentan kvar och en labb i bakteriell patogenes kursen.. det börjar ljusna :D

Ser så mycket fram emot torsdagen. Min oerhört snälla mamma har skaffat flygbiljetter åt oss alla så vi ska åka på en liten tripp till Martin i Stavanger och hälsa på. Behöver verkligen komma härifrån Skövde en stund så kunde inte komma lägligare. Sen när jag kommer tillbaka väntar några dagar av intensiv läsning och sen tentaskrivning. Sen är det sommarlov!! yey :D

Just push play

När man har lite tråkiga dagar att fylla ut med onödigt hängande som jag och emelie haft de senaste dagarna så är svtplay underbart att ta till. Häromdagen tittade vi igenom alla avsnitten utav Tonårsliv. Mycket gripande serie som bjuder på det mesta. Eller var väl kanske mer jag som störde Emelie i sitt pluggande med mitt tittande och ett visst skrattande vilket ledde till att ingen av oss pluggade den dagen. =)

Idag bjöd svtplay på första avsnittet av Krig och Fred. Ett kostymdrama, som jag älskar hihi alltid lite segt tempo men det hör till tycker jag. När man ändå var i den stämningen så fortsatte vi att hålla oss till genren till kvällen då jag fick flickorna att titta på Förnuft och Känsla. Om ni har sett filmen så säger jag bara Alan Rickman och ni förstår. Om ni inte har sett den, se den! Ingen kan förträngd kärlek som Jane Austen.



Kate Winslet och Emma Thompson
 i Förnuft och Känsla (1995)


Var bara tvungen



=)

Veckoslut

De senaste dagarna har varit ganska oproduktiva.. måndagen och tisdagen tog musten ur mig, var i skolan från morgon till kväll. Så har ju inte vädret varit speciellt uppiggande så har bara känts ganska grått och trist...

Ett litet avbrott fick vi iaf igår kväll när jag, emelie och therese bestämde oss för att gå på promenad till Aspö. Solen sken framåt kvällen så blev en riktigt fin kväll. Vi klappade lite får och tog oss igenom en "Intenuddamarken"-bana. En hel del annan underhållning fanns även att tillgå i lekparken hihi till sist klappade vi lite kossor och försökte tvångsmata dem med lite gräs. "Kooossorna!! Kossorna, vill ni gå ut i haaagen?!" Älska Arla-reklam-gossen hihi

Sen fick vi bråttom hem för att hinna titta på första programmet av Bonde söker fru! Hihi Jag är en sån tönt men jag älskar det programet. Vet inte om jag tyckte att någon av bönderna skulle passa min kära syster =P sa att jag skulle skicka ett hemligt brev från henne om det var någon snygging med i år haha. Så det kanske får bli skytteföreningen after-all.





Måndag

Nu är snart måndagen slut.. har suttit inne hela dagen i en datasal.. tråkigt men välbehövligt! Kommer bli mycket skolarbete i veckan. Men är ju bara att hålla ut :D är ju bara 2½ vecka kvar tills det är sommarlov!! YEY!



Här i Skövde har syrenerna kommit så här långt :) hoppas de är segare hemma..

Lolcats


10.56

Frukost och LOST.. finns det ett bättre sätt att starta sin dag på? :D

Foppatofflor



Seriöst finns det något fulare? haha

En mycket produktiv dag

...har jag haft idag! Vaknade av mina egna hostningar och äckligt slem i halsen som höll på att ta över så trodde verkligen att dagen skulle bli förjävlig. Vaknade även med huvudvärk som jag tampats med under hela dagen. Trots krämporna tog jag mig iväg till datasalen och fick gjort allt jag skulle! Vet inte om jag har väldigt lätt för GIS eller om jag bara har gjort helt jättefel haha iaf så hann jag göra en övning och hela uppgift 3 med metodrapport klar på bara några timmar! Kändes så otroligt skönt. Var lite stressad över det igår kväll. Hann till och med att sitta ute i solen och fika med Karolina någon timme. Hann även med att göra inlämningsuppgiften till bakteriell patogenes-kursen hehe skola vs kristin 0-1! Efter sol och en sockerkur blev jag av med huvudvärken också så jag ligger verkligen på plus idag :D

Nu ska jag avrunda min briljanta dag med att ta cykeln till ICA och handla lite. Ikväll kommer förhoppningsvis mina borttappade sambosar hem och imorgon kommer Emelie på visit.

Uh so interesting my day has been..

Underbar



?

Är det dags att tvätta fönstret när man får för sig att det har snöat ute... i maj månad? haha ska man orka?

Malmö-Skövde

Back in Skövde! Vilken dag det har varit. Resan började med att tåget var försenat 20 min redan till Malmö. Väl på tåget så segade det sig fram och eftersom det var sent var vi tvunga att vänta in andra tåg hela tiden vid varje station. Tog fyra timmar att åka till Göteborg. Hann med att köpa en macka på pressbyrån innan jag fick hoppa på ett nytt tåg till Skövde. Även detta åkte otroligt sakta! Trodde aldrig att jag skulle komma hem haha. Förkyld som jag är så kände jag värmen stiga och just nu känner jag mig lite febrig. Men det är nog bara pga att jag ätit lite och är lite sliten efter min långa resa ; ) sen kanske det inte är en jättebra idé att basta när man är förkyld heller men man måste ju ha lite roligt också hihi det bjuder min sjukdom på.

I övrigt har min lilla minisemester till landet nere i söder varit riktigt mysig och trevlig. Har umgåtts en massa och svullat onyttigheter i mängder! Men det blir ju lätt så när vi flickor kommer ihop oss :D like old times. En extra bonus var att få träffa eliana, var evigheter sen sist! Tack för en underbar helg alla som känner sig träffade!

Och förlåt för att jag hade ner kungen. Det var inte meningen. Jo! mohaha




Mumsfillibabba, Eliana och flumsan, Blobbens första kläder,
grillning hos Robban, Kubb.


Back to school



Hur man underhåller sig själv i en datasal.. man flyttar helt enkelt in!


Kvällskurs i Bakteriell Patogenes, en mycket bra kurs, det bjuds nämligen på fika :D


Skola idag mellan 11.00 och 20.00... och imorgon ska jag hålla mig hemma för att försöka skriva ihop en hemuppgift till evolutionsbiologin på en dag, håll tummarna att jag lyckas!


Älska våren


"Det här är livet"

Har känt en förändring ske under de senaste dagarna. Något hände under fredagen som gjorde att jag fick ett stort wakeup-call. Har inte förstått att jag varit vilsen förrän nu när jag hittat tillbaka till mig själv. Är en helt otrolig känsla som gjort mig upprymd de senaste dagarna. En hjälp på traven var att jag åkte hem till Närke och fick vara mig själv, för min egen skull. Under min lördag med Linda, med familjen, med vänner och bekanta hade jag bara orden "Det här är livet" i huvudet. Vilket gjorde mig så lycklig. För vem ska inte göra en lyckligast om inte en själv? Idag har jag bara känt mig oförskämt lycklig och så glad att folk måste vända sig om på gatan för att jag inte kan sluta le för mig själv. Är som om något har flugit sin kos och lämnat kvar en lättnad i mitt bröst. Hoppas aldrig den här känslan försvinner.

Min helg i bilder



Frukost i kumla, häng vid strömpis en förmiddag, bubbelblås en eftermiddag, happy girl, trevligt umgänge till kvällen..