Academy awards

Missade Oscarsgalan i söndags natt. Men var så otroligt trött då så hade inte orkat vara uppe ändå haha så kollade idag istället. Var ganska många filmer jag inte har sett än som verkar så bra, så har mycket att se fram emot nu! Sen blir man ju extra lycklig när ens favorit får det beröm hon förtjänar. Hon är tveklöst den bästa kvinnliga skådespelaren.. en framtida legend som Meryl Streep :D



Kate Winslet fick pris för sin insats i "The Reader"

Just nu

Just nu är jag helt slut! Gick upp tiiidigt imorse, makade mig iväg till tåget för att åka hem till Skövde från Kumla eftersom det inte gick några tåg igår kväll som var värda att ta. Mamma hade packat en frukostpåse till mig, vilket inte var helt fel på resan.



Direkt till skolan där vi hade dataövning i STELLA II, där vi gjorde datasimuleringar över populationsdynamik. Åkersorkar hit och åkersorkar dit. Kom förresten på, då jag tyckte att programmet såg bekant ut, att vi använde oss utav samma program när jag läste i Karlstad hehe det var lite roligt, fast jag inte minns nåt utav vad man skulle göra med alla flödesscheman och formler. Men det gick iallafall vägen.

Sen snabbt hem, äta och duscha och sen iväg till hotell
Scandic Billingen för ett litet personligt studiebesök. Vi försöker komma någon vart med vårat avfallshanteringsprojekt så tog kontakt med den enda hotellverksamheten i Skövde som är Svanenmärkt. Scandic har satsat mycket på att göra hela sin verksamhet miljömedveten och gynna en hållbar utveckling, vilket är utmärkt. Så fick komma dit för att gå igenom deras papper och pärmar över allt deras miljöarbete..puh hehe är ganska mycket att göra för att få en svanenmärkning. Sedan fick jag en liten rundtur i deras hotellrum, konferens och köksverksamhet. En massa sopor fick jag även glutta på. De hade ingen kompost eller matavfallsortering vilket var en liten besvikelse eftersom det är det vi undersöker för Flämslätts del. Kanske inte låter så spännande men det var iaf en fin byggnad att få titta in!


Så, nu tänker jag ta det lungt en stund :D tills jag måste sätta mig med seminarie frågorna inför imorgon då vi ska diskutera Luft och antagligen en massa föroreningar.

Helg Dag 3 - Linköping



Vi firade Mikael på födelsedagen i Linköping, det bjöds på tårta och annat gott, mums, det snöade såå *visar med händerna* stora snöflingor, hela världen blev vit, fina tulpaner bryter av med lite nya färger.

Helg Dag 2 - Kumla och Skövde



Ja, jag tycker om istappar! Skridskoåkning på Kumlasjön, Linn startar snöbollskrig, Martin tar sats, Kumlas kanske kändaste vy? Kumlasjön-bron, Finaste syster, Jag är klar för fest : ), trevligt festfolk, hm tror det var den stora jack-högen som skulle demonstreras.

Helg dag 1 - Örebro och Kumla

 Får hålla till godo med lite mobilbilder, klicka på dem för att göra dem större.

På fredag vid lunchtid var det dags att åter ta tåget hem mot Närke. Först blev det lunch hos Pappa och Yvonne, sen ett långt besök hos optikern och till kvällen besökte vi Mamma och Ingemar. Martin och Ingerd var alltså på besök över helgen.. och så Linn förstås :D



Tuff tuff, Ingerd och Martin, Plupp mamma och Ingemar.

Kommer ni ihåg den här?

Hahah den är så otroligt rolig. Vi väckte den till liv igen senast jag var hemma hos Linda :D man kan se den hur många gånger som helst! Darya hade den på sin blogg för länge sedan.



Det absolut bästa är ljuden hon får till.

Saknar



Saknar mina underbara flickor. Tänk när vi låg där och skrattade och pratade oändligt massa skit i den stor mysiga sängen i Milano. Det gjorde inget att det bara gick dåliga dubbade italienska program på tv, vi lyckades alltid missa middagstiderna ändå haha. Man kan leva på kakor och chips i ett hotellrum långt långt borta, bara vi gör det tillsammas.

Kattliv



-Katten-

Kissen





...

Är så trött.. hoppas jag inte håller på att bli sjuk nu!


Två dagar till sen bär det av mot Örebro igen, denna gång kommer Martin och Ingerd på besök och det vill man ju inte missa =) Så kommer få ha lite snabb-quality-time med brorn min hih innan han åker tillbaka till det kalla landet i väster.

Kalas

Besökte Lidköping igår kväll då Karolina fyllde 25 år!  Vi firade med god mat, underbar efterrätt och en massa vin. Glömde helt bort att ta kort på födelsedagsbarnet så ni får hålla till godo med andra godsaker. En mycket trevlig kväll som var oerhört mycket mer underhållande än vad melodifestivalen hade att erbjuda, kan jag tänka mig! :D



Scrapade ihop ett hemmagjort födelsedagskort till Karolina. Älskar deras inredning, allt är medtaget hem från deras resor. Mmm smaskig efterrätt, veckans sockerintag ; )

Tips

Spotify works in mysterious ways. Satt och sökte för någon månad sen efter en bra version av Leonard Cohens Hallelujah och snubblade över de här snubbarna. De är norska, de är lite klämkäcka, men så är det ju att vara norsk. Men de sjunger så otroligt bra att jag bortser från det och riskerar att få töntstämpel när jag rekommenderar dessa till Er nu hihi :D Men iaf att blunda och lyssna är att föredra.

Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm och Alejandro Fuentes.



Hallelujah




Never easy

AAaAaaH!

Upptäckte precis nåt underbart! Hihi Skins är tillbaka med en tredje säsong helt plötsligt!! Hur har jag kunnat missa det? Lovely, den en så sjukt bra serie :D synd bara att det inte är många som förstår dess briljans!



Skins säsong 2, säsong 3 handlar om lillasyster Effy..

Fredag fredag och åter fredag

Tycker ni som jag att det finns dagar som är oftare än andra? Tycker nästan alltid att det är fredag :D hur kan det komma sig? Det är ju nästan aldrig tisdag av någon konstig anledning... kanske det är för att På Spåret inte är på tisdagar hihi.

Iaf så har denna fredag fyllts med skolarbete, telefonsamtal till trevliga ställen som försäkringskassan, planering, greys anatomy m.m.

Den ska även fyllas med promenad, presentköp, spinning, dammsugning (vinterpälsattack från katterna har inletts), diskning och självfallet På Spåret, så småningom :D



hihi älskar lolcats

Helgen som gick i Örebro

Melodifestivalen, filmkväll med goda vänner, Snö!! och en mysdag med familjen. (förlåt linda, men du var suddig på alla bilderna haha) Fler bilder finns att se på facebook.


I´m back!

Äntligen har internet återkommit i mitt hem hehe det gör livet lite enklare. Men bara lite ;)

Tidsfördriv

Mitt internet är fortfarande inte igång, så jag får hålla till godo med skolans fina datasalar. I tisdagskväll besökte jag och Linn stadsbiblioteket och den briljanta idén slog mig att man kan låna film där. Och eftersom jag inte har mycket skojigt att göra hemma förrutom mina egna redan tittade filmer eller kanske alternativet att städa hela kvällarna? Eller ok, jag skulle kunna läsa en bok också, men det måste jag ha lust med. I alla fall så har de ett utbud av vad jag skulle kalla klassiska filmer på biblioteket. Sånna man skulle kunna säga att "man måste ha sett" eller som generellt sett är väldigt bra. Så jag lånade hem tre stycken VHS gratis i tre dagar hihi fanns givetvis DVD också men då var man tvungen att betala. De jag lånade är:

The Piano. Handlar om en kvinna som gifts bort med en man som är nybyggare på Nya Zeeland. Hennes liv består av ett piano som hon uttrycker sig genom då hon är stum. Kärlek och tillgivenhet är temat för filmen. En underbart vacker film.
Skådespelare som är med är Holly Hunter, Harvey Keitel och Sam Neil m.fl.

A beautiful mind. Vet inte varför det kommer sig att jag inte har sett den här filmen. Kan vara så att den blev hyllad med så många Oscars och då blir man ju lite skeptisk eftersom filmer som hyllas så ofta gör en lite besviken. Men tycker faktiskt att det är ganska skönt att upptäcka den här filmen i efterhand när den inte är så hajpad. Ni vet säkert redan att den handlar om ett geni spelad av Russell Crowe så det får räcka med det. Tyckte faktiskt den var riktigt bra med sina tvistar och de stora skådespelarinsatserna.

Les Misérables. En av världens kändaste historier brukar den kallas. Jag hade ingen aning om vad den handlade om innan jag började titta. Filmen är ca. 2 timmar lång men det hinner hända så mycket att man inte riktigt tycker att det är samma film i början som slut. Detta är inget negativt utan visar ganska bra på att det är en roman från början som sedan blivit en känd musikal. Då blir det ju lite hipp som happ med scener och så. Nu är den här filmen ingen musikal. Utan en mycket gripande historia om en man som försöker starta om livet på nytt, men som förföljs av sitt förflutna. Huvudkaraktären spelas utav Liam Neeson, som jag verkligen gillar. I andra roller ser man Uma thurman, Claire Danes och Geoffrey Rush.

Om jag ska välja en av dessa filmer att rekommendera så se The Piano. Underbart bra.


Resumé 2

Vi fortsätter.

I söndags var jag inte bakfull alls, så satte igång med storstädning av mitt hem. Det var verkligen behövligt, var lite orolig att något äckligt skulle flytta in under all disk annars. Stackars katterna. Men efter att det blivit rent och fint iallafall så blev det filmkväll på kvällen. Emelie och Therese kom över och hade med sig PS. I Love You. En väldigt fin och rörande film. Har sett den förrut men är en sån där film som man kan se om och om igen. Man gråter små skvättar och blir varm i hjärtat.


I tisdags morse kom Linn på besök. Är alltid så härligt att ha henne här, så mysigt :D Vi gick ut på stan, åt på Helénsgården och tittade efter tyg till en sänggavel som hon ska göra själv. På kvällen provade vi på friskis och svettis gym hihi alla dessa GIGANTISKA maskiner haha känns som de överkompenserar för nåt? På tisdagsmorgonen kom vi iväg ytterligare en gång, nu vart det jympa dags med alla gummor och gubbar ( Linn har sagt att hon ska träna varje dag). Resten av dagen tog vi det lugnt hemma med Lejonkungen och sockerkaksbak.

Så till sist, igår, onsdag så träffade jag emelie och josefin på stan där vi lunchade på Rådhuset och vi följde med Josefin till Stil för hon skulle fynda secondhandkläder hon med. På kvällen blev jag bjuden på hemlagad soppa, med Emelie och Viktor. Riktigt trevligt.

That´s it! Som ni märker så har vi inte så mycket i skolan den här veckan :D så det är bäst att man passar på att ha det trevligt hihi. Har ju ett projekt att börja på men mina medarbetare är båda bortresta så får börja på det nästa vecka.

Nu ska jag köpa kursböcker så jag kan börja plugga på min distanskurs! Har ju som sagt lite extra tid nu när man inte har så mycket att göra hemma längre ;)

Resumé

Får göra en liten recap sen  mitt internet försvann. Emelie och jag hade ju en secondhand-shopping dag i lördags, det skrev jag ju om senast. På kvällen gick vi på fest hos Hanna, som bor högst upp i samma hus som Emelie. Festen gästades av ganska mycket folk, mestadels utav utbytesstudenter från alla håll och kanter, och det är ju aldrig fel :)

Efter en vinflaska och mycket prat om film, serier och musik så begav vi oss ut i kylan för att ta oss ut på stan. Vi hade inte planerat att gå ut så jag skulle springa tillbaka och hämta min väska o sen komma i kapp de andra vid bankomaten. Smart som jag är (otroligt) när jag har druckit lite så får jag för mig att jag kan ju springa jättemycket bättre när jag har alkohol i kroppen! Och det är väl sant, men det är ju också väldigt halt ute i januarimånad här i skövde. Kom kanske 200 meter till fötterna lämnar marken och jag druttar ner med rumpan före i den stenhårda marken. F-n! vad ont det gjorde haha. Men kvällen gick vidare. Hade jätteroligt ute på Bogrens, som är i princip ett stort dansgolv och sitter i hop med två andra krogar; Harrys och Depå. Så man kan gå lite som man vill. Vi lyckades även bli Stage-diveade på så jag fick en känga mitt på handen och emelie fick ett stort blåmärke på överarmen, tack! Kvällen avslutades med lång kö till hamburgaregrillen och Thereses flykt från sin utbytesstudent till ragg. En helkväll alltså.

Morgonen därpå vaknar jag med en blå stjärthalva, ett skrapsår på knäet, en ond handled och en förmodad mild wiplash-skada i nacken efter fallet haha vad gör man inte för att ha roligt?


Error

Som ni kanske märkt har jag inget internet hemma längre. Detta beror på min klantighet då jag inte betalat terminsavgiften på bredbandet till skolan hehe men nu har jag gjort det idag då hoppas att jag återkommer inom kort ;) tjipp!