Grr!!


Ut i skogen

Har nyss påbörjat ett nytt projekt som går ut på att vi ska välja varsitt område som vi ska inventera på svampar, mossor och lavar. Alltså nu ska vi inte inventera ett område på allt det har utan vi ska välja ut 15-20 arter som vi sedan ska skriva om och sätta ihop till en broschyr! Låter kanske inte så jättekul men jag är helt taggad! Haha Valde ett område igår som kallas Ulveksbackarna, som är ett naturreservat nedanför Billingesluttningen och som är rikt på ädellövsträd. Mycket ek och hassel kan jag väl sammanfatta det med. Var ute en sväng i går eftermiddag men fick ge upp när fingrarna var som istappar.. så ska dit idag igen. Har lånat Emelies kamera så får många finfina bilder!!

En liten sneakpeak: En klibbticka

Hemma igen!

Hemma igen efter en mycket trevlig helg i Malmö, fast inte helt utan problem. Tåget var som vanligt försenat så missade min anslutning i Göteborg, så fick sitta och vänta där en timme innan jag kunde få hoppa på ett tåg hem. Sen har det senaste dygnet varit lite i kaos.. men kom i alla fall ur sängen i morse och lyckades genomföra tentan som vi hade idag på mossor och lavar. Klarade den trots att jag inte hunnit plugga speciellt mycket :D otroligt skönt. Så efter tentan firade vi i klassen med lite Tuesday tea party på Voda, vilket naturligtvis var mycket mysigt!

Hann med riktigt mycket denna gång i Malmö stad. Hängde mycket hos Darya och Alex, myste med lilla Lily (världens sötaste unge) hade idolkväll, spelade spel, körde paintball tills skinnet ömmade, simmade och lekte på Aqua-kul, grillade (faktiskt) och åt en massa god mat. En helt perfekt helg med andra ord!! Längtar redan tills nästa gång :D

Nu ska jag äntligen få gå och lägga mig, så jag kan få vara på bättre humör imorgon och få en fungerande hjärna igen tihi


Spelkväll i lördags


Darya smakar sin första öl på mycket länge :D


Goa och glada paintballspelare, Terrorister? eller kanske Ghostbusters? haha


Sniper-tastic


Häng hos Elin och Mikael



Barnet och modern :)


Måndagshäng med små busfrön

Malmö imorgon!

Nu säger jag och flum natti natti här i Skövde. Hon kom fram efter mycket om och men haha har aldrig varit med om någon som kört så helt tvärtemot vad man säger och kört i alla riktningar som hon inte skulle haha men hon hade kul på vägen iallafall, det är ju det som räknas.

Imorgon bär det av mot Malmö, lilla familjen och vår helg hos robban! Ska bli så kul att få träffa lilla Lily och så Darya och Alex förstås :D Men nu måste vi sova, ska upp ooookristligt tidigt imorgon bitti..

Hörs på måndag!

Puss hej!

Lite foton från skogen

En asp full med lavar
(gult:vägglav, grönt: kyrkogårdslav m.m)

Brosklav

Gällav

Våmbs ängar

Mångfald :D

Spindelnät

Herr Ek som vi mätte och räknade skrynkellav på.

Björnmossa

Husmossa

Den här skumma svampen är en Biskopsmössa.

Mys-dis denna morgon

Smutsig

Katten har rullat sig på mina stövlar som jag trampade runt med i en kohage några timmar tidigare. Vid detta tillfället luktar hon bös. Usch.


Bajsdag

Har haft en sån jäkla bajsdag idag. Förlåt för uttrycket men måste använda fula ord. Har bara varit en sån otroligt jobbig dag psykiskt. Tyvärr måste man ju råka ut för de här dagarna då och då när hormonerna svallar. PMS monstret dök upp och gjorde livet surt för mig idag. Under labben i skolan efter skogen kände jag mig bara väldigt hopplös och att alla andra gjorde livet surt för mig, speciellt min fot. Ville bara sätta mig och gråta och sen gå hem. Men sen när jag fick gå hem en timme senare och jag kom fram till min cykel kom jag ju på varför jag kände mig så ledsen. Dumma kropp. Dumma fot. Sen har kvällen bara varit usel. Fick nästan ångestattack i duschen och min kropp ville bara gråta. Jag själv på insidan förstod ingenting hehe jag är ju lika glad som alltid. PMS får en att känna sig som en betraktare på utsidan fast från insidan om ni förstår vad jag menar.

Efter att ha försökt att vila en stund, kom therese över och jag fick klaga lite. Och sen efter att vi inhandlat choklad och tittat på Bonde söker fru så kändes allt lite bättre. Vill inte mörda folk längre. Och det är ju bra. ;) Men är helt slut nu, har verkligen tagit på krafterna. Tur att det inte blir så här varje gång. Sängen!

Hypnosäventyr med både gråt och skratt

Hängde med Therese idag då hon bestämt möte med en kille i hennes teatergrupp som håller på med hypnos. Vet inte riktigt vad vi hade tänkt oss men jag hängde med för att se vad som skulle hända och om hon skulle få för sig att säga något roligt. Vilket hon naturligtvis gjorde. Först fick hon göra en avslappningsövning med visuallisering av äng och skog och hela tjosan, som skulle sätta henne i lätt trans. Såg riktigt roligt ut så sen fick det bli min tur.

Först fick jag räkna ner vart tredje nummer från 100 samtidigt som han snurrade mig, sen satte han mig på en stol och så fick jag visuallisera en trappa, en korridor, dörrar med mera. Hittills var allt lugnt. Man hinner ju tänka flera gånger att "kommer det här verkligen fungera, känns som om jag kan ställa mig upp när som helst." Men sen ber han mig öppna en dörr till ett rum som innehåller något som har med min barndom att göra. Och jag känner att jag är fast. Ögonen som flimmrar innanför ögonlocken börjar rycka ännu mer och ögonlocken är som fastklistrade. Han ber mig förklara vad jag ser men kan inte prata, känns helt sjukt. Känner hur stolen börjar snurra under mig. Får använda händerna för att visa på ja eller nej, men även det är en ansträning. Hör fortfarande hans röst, men ser bara mig själv, kanske i 4-5 års åldern, på en gunga i trädgården hemma på vilebacken (där jag växte upp) och känner hur enormt ledsen jag blir. Tårarna börjar falla längs kinderna. Han ser inte det först, för jag sitter nedåtböjd med huvudet, utan säger till mig att om det är något roligt så kan jag bara ta saken med mig till dit vi ska härnäst. Men jag vill bara kunna prata och säga att jag inte upplever det som något roligt, känns bara otroligt ledsamt och jobbigt men förstår inte alls varför. När han upptäcker att jag gråter ber han mig gå tillbaka upp för trappan och att vakna upp. När jag sen får tillbaka kontrollen har jag tårar i hela ansiktet och är helt varm om kinderna. Kändes jättekonstigt men ändå spännande och faktiskt roligt.

Sen var det therese tur igen. Hon fick börja på samma sätt som jag. Men när hon skulle minnas nåt från barndomen så sa hon att hon var på ett ställe som hon inte ville vara på och vaknade halft upp. Lite läskigt var det faktiskt, såg hennes blick men den var helt stirrig men samtidigt tom. Men hon kunde slappna av ganska snabt igen. Man såg ganska tydligt och snabbt när hon var i trans för ögonen rör sig snabbt under ögonlocken som när man sover. Och kroppen rycker på ett lite okontrollerbart sätt. Sen fick hon bara uppleva glada minnen. Hon befann sig i stallet, där hon träffade sin syster och helt plötsligt såg hon en tupp! haha jag var tvungen att hålla mig för skratt och stoppa in halsduken i munnen. Sen började hon mummla något om nutella och sen bröt hon ut i gapskratt när hon kom in på ett minne om en kompis som hade blivit jagad av tuppen. Både jag och hypnos-killen höll ju på att dö av skratt samtidigt som hennes skrattanfall. Sen var det nåt om bollar och änder. Mycket skumma grejer mindes hon iallafall.

Måste säga att det var en spännande upplevelse som var mycket mer effektfull än vad jag hade trott. Får se vad det blir nästa gång!



Therese före, Jag efter helt rosig, Therese under hypnos hihi

Klagan!

Jag vet att jag bara klagar nu men orkar inte göra annat :P Är trött på min stackars fot som inte verkar må så bra. Jag är verkligen inte duktigt på sånt här, men vet någon hur det ser ut om ledbandet går av? Gör det mycket ont då? För jag kan ändå gå på foten..



Ska rycka upp mig till imorgon, men idag är en sån där paus-dag.


Bonna 09

De här bilderna får tala för sig själva. Det var Bonna 09 den här helgen i Skövde (vet egentligen inte alls vad det betyder, men det kommer en hel del studenter hit från hela landet och festar) och det var vi ju tvunga att ta oss en titt på!




Jag och sys, henrik busar till det, Mora träsk(pinsamt nog)



Sys, Therese, Jag (haha)


Självömkan

Denna syn mötte mig när jag klev ur duschen.

Blå och svullen som en pensionärsfot. Not a pretty sight..

eller skön för den delen heller. Aj!


Fredagsmys

Äntligen fredag!! En ganska intensiv vecka i skolan avklarad. Check! Nu blir det fredagsmys med Therese i soffan framför Idol med ett glas vin i handen. Sen får vi se vart kvällen för oss, antingen peach pit eller spelkväll utlovas.

Sovmorgon imorgon! Yey!!

Projekt Husmor - Resultat



Tycker det blev ganska så bra, vad tycker ni?
Tyvärr är det svårt att fota en lampa så ni får hålla till godo med dessa skummisar.

Aaaaj!

Död åt Tengil, död åt stukad fot. Som jag bara fortsätter att vika åt fel hål, buhu.

Snabb sammanfattning

 

Svampar, skogen, solsken och sssvinkallt om händerna!


Projekt Husmor



1. Man tager en halvfager lampa i sitt hem som behöver lite uppiffning och framförallt lite döljande av de benbrott som den upplevt efter en kattfight eller två.



2. Man köper passande tyg, tar fram sax, nål och tråd.



3. Sedan mäter man passande längd och nålar upp alla kanter och börjar sy ihop tyget för att få en cylinderliknande form.

Resultatet kommer inom kort!

Ny kurs



"Svampar, lavar och mossor" heter kursen som vi startade idag. Denna vecka är det svampar som gäller. Tyvärr fick vi inte gå ut i skogen idag för älgjakten började men vår snälla lärare Stellan hade varit ute och plockat all den här svampen så vi ändå skulle ha något att titta på. Intressant faktiskt. Och lite småroligt. Som typ när läraren tycker det är jätteroligt att lura i de stackars studenterna att provsmaka på semigiftiga svampar som är så skarpa i smaken att man tappar andan. Det är humor haha!

Lily Luna Leia

Nu har äntligen lilla Lily kommit till världen! Klockan 23.29 i fredags kväll födde Darya en underbar och frisk liten flicka. Kunde inte vara stoltare!! Även om jag nu inte har något finger med i spelet :D men är en stolt faddertant ändå. Hon är verkligen jättefin mamma Darya och pappa Alexander. Tvivlar inte en sekund på att hon kommer att bli överröst av kärlek och lycka varje dag. Är lycklig i hjärtat för eran skull och kan inte vänta tills jag får åka ner till er och krama om det lilla livet.



Välkomnar vår nytillkomna följeslagare till den väg vi alla vandrar, kallad livet

Man upptäcker nya sidor hos sig själv varje dag

Ok, jag har lite dötid över.. eller lite? haha Tänkte sitta här i min datastol hela dagen, får se om jag orkar fortsätta med städningen.

Vuxenpoäng.com - Hur vuxen är du egentligen?


Din ålder borde vara 25.1 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse


stämmer väl ganska bra?

Fjortispoäng.se - Hur mycket fjortis är du?

Du är: 18.4% fjortis


Hahah!

Music for Saturdays



Asha Ali - The Time is Now

Hennes nyaste album
Hurricane har kommit till Spotify

Nyuppackat från ModCloth!

Två fina klänningar från

Mod Retro Indie Clothing & Vintage Clothes

anlände till mitt lokala postkontor igår hihi


Not to forget!

Eftersom det krockade med tv-tider och förfest igår så fick jag vänta med att titta på min all-time-favorite-tv-nerd-show, nämligen Bonde söker fru! Älskar det programmet av alla och ingen anledning. De satt och tittade på det när jag och Therese anlände igår men de fick snällt stänga av, här tittas inte på några halva program. Tycker inte om att se i efterhand, är så mycket skriverier så de avslöjar ju allt om man råkar läsa tidningen eller sätter på tvn. Men så fick det bli, så har försökt allt vad jag kan att ducka idag haha lyckats ganska så dåligt. Men nu är det dags, tv4play here I come!

Hihi pirr i magen


Be kind rewind - no need



Jag har inte köpt några filmer på ett bra tag så kände att det var dags nu. Så häromdagen hittade jag en bra liten webshop som sålde ut en massa bra(!/?) filmer till ett mycket lågt pris! Sånt gillar vi!! Nu ska jag bara göra mig tiden för att se pärlorna. Hihi

Tenta igår, gick superb, hem och sov, till amanda på tjejförfest, till kåren på rockpub, nattpromenad med lekplatsskoj och sen sängen. Bara latjolajbans :D tycker mycket om livet just nu, fast det gör jag ju nästan alltid!


Lycka till!

Till Darya och Alexander som när som helst kommer att bli föräldrar! Mina tankar går till er där i sjukhussalen :D Puss

Enormt Beroendeframkallande


Nu var det köpt!

Tror att jag slagit personligt rekord i att hitta bra priser på tågbiljetter ned till Malmö den här gången. Tur och retur för 249 kr! Inte illa va? :D Mer pengar över till att göra mer roliga grejer när jag väl är där, woho! Längtar.

Åter i labbet

Är ganska omotiverad nu! Känns som man slappnat av i helgen efter förra tentan men nu ska man ju fortsätta med ett annat ämne. Har inte riktigt ork idag och tyvärr bara 1 ½ dag kvar tills man ska kunna allt. Aja det går som det går som jag brukar säga!

Ikväll ska det köpas biljetter till Malmö och min lilla tripp till lilla familjen! Blobben, du måste komma ut snarast!

Kalajs

Sa i och för sig att jag inte fått något gjort denna söndag men jag har faktiskt varit på kalas! Hanna fyller år imorgon så hon passade på att ha bak-kalas i dag eftersom det ändå är kanelbullens dag. Så vi var 8 tjejer som knådade deg, snurrade, penslade och sockrade (okej, tror de flesta av oss mest tittade på och hjälpte till med de roliga bitarna) och resultatet kanske inte blev det vackraste men de var mycket goda när de hamnade i munnen! Väldigt bra aktivitets-kalas =) Tror jag fick i mig 4-5 bullar innan det var dags att gå hem och lägga sig. Vilket jag ska göra nu, om än mycket senare.. sockersuget kommer att vara stort imorgon!


Inflyttningsfest

Hektisk dag igår, men allt gick ihop i slutändan i alla fall och det är ju alltid skönt :D Jobbade mellan 8 och 16, tog bussen till stationen, åt snabbmat på station som en annan lodis (haha), tog tåget hem, duschade och gjorde iordning mig, cyklade genom blåst och spöregn till emelie för att komma fram genomblöt till en fest där alla andra var berusade och snustorra. Men efter ett byte av strumpbyxor och torkning av kjolen med hårtork så var jag med i matchen. Rolig kväll med trevligt sällskap. En alldeles lagom afton.

Vi hamnade på Peach Pit som är en motsvarighet till någon sorts fritidsgård som endast används vid ett fåtal tillfällen under terminen för att vi studenter ska kunna ställa till med en hejdundrandes hemmafest i större format. Brukar alltid vara fullt med folk och ingen vet vem som bjudit vem och vem som kan dyka upp. Gårdagens fest tror jag till 80% bestod av utbytesstudenter och de är alltid roliga att titta på. Spelade lite biljard, gjorde lite crazydance och gick sen hem och sov vid halv fem snåret. Söndagen har därför inte alls varit speciellt produktiv, fast jag behöver plugga inför tentan på onsdag. Men man behöver slappardagar ibland =)


Anna-Maria, Måns och Amanda, Owe, Jag och Henke


Röjs på "dansgolvet" och lite pool-shooting

Yeeeeey!

Har precis kommit hem från tentaskrivningen. Fick VG på floristiken, tro det eller ej! Satt med de växterna vi skulle nyckla hur länge som helst. Tror jag klarade det så bra tack vare att jag mindes de växter som vi nycklat och lärt mig familjerna så behövde aldrig använda huvudnyckeln hehe och flera visste jag redan vad det var från början så var bara att slå upp i registret hihih Gött!!! Kan jag festa med gott samvete imorgon ;)

Nu ska jag sticka iväg till tåget som tar mig mot närkeslätten!

I morgon gäller det..

Tentadags! Får la se hur det går. Har suttit och rabblat latin hela dagen idag. Hann också med någon timmes mysfika på rådhuset heh men det skadar ju ingen. Förutom min mage förstås haha. Men nu sitter det iaf, tror jag iaf, får se om jag får blackout imorgon och inte kan se skillnad på tall och gran eller nåt annat dagislätt. Wish me luck!

Ursäkta att jag är så tråkig, hinner inte med så mycket annat just nu. Får rycka upp mig nästa vecka när tentorna är över och när jag har absolut ingenting för mig!! (hint: Jag är all alone helgen efter, kom på besök)

Nu ser jag fram emot att åka ner till Malmö och kommande lilla familjen om några veckor!! Längtar så! Tänk att min lilla krulltott i röd paljettklänning ska få en egen liten krullnissa hihi bara linda får klartecken från jobbet så köper vi biljetter. Woho!

ps. pratade med linda i telefon förut och vi kom fram till att vi är lite fundersamma över hur mycket vi kommer få träffa bebisen egentligen, haha robban har planerat in både bad i simhallen och lasergame haha men det återstår att se ;)

Plugg plugg plugg

Nu är det bara en massa plugg som gäller! Har floristiktenta på fredag som jag hoppas att jag klarar :) Vi ska nyckla fram arter, kunna växtfamiljer och karaktärsdrag. Vi har även ett antal träd, buskar och risväxter som vi ska kunna utantill. Och allt ska vi kunna på latin också. Wohopptido! haha Tror jag fått in alla utseenden och karaktärsdrag i huvudet idag, så imorgon är det de vetenskapliga namnen som ska präntas in. Och förhoppningsvis sitta.

Och när helgen är över är det faunistik istället. Då är det tenta på småkryp och insekter, vilket jag tycker är mycket roligare :D Vem kunde tro att det var skojigt att sitta och peta på små beniga, slemiga varelser under luppen och bli överlycklig när man verkligen kan artbestämma en minimal liten grej. Hihi.