Visste Ni Att...

Jag känner mig lite generös idag så kommer med ett till inlägg den här veckan :P Blir ett litet gensvar till förra inlägget.

Visste ni att:
Ekologiska varor kostar mer p.g.a att det krävs  mer arbete bakom och mer tid till att producera ekologiska varor, vi kan ta mjölk som exempel.

Ekologisk mjölk:
- Innehåller mer Omega3 än vanlig mjölk
- Innehåller mer zink och andra viktiga mineraler än vanlig kommersiellt producerad mjölk.
- Kor inom ekologisk produktion får gå ute på bete längre och äter mer gräs, vilket reulterar i de fler näringsämnena i mjölken.

- Kor inom ekologisk produktion får leva längre, får äta mer gräs och mindre kraftfoder vilket ger dem ett lyckligare liv.

- Kor inom ekologisk produktion får dia sina kalvar längre vilket  resulterar i att en ko kan producera mindre mängd mjölk till oss konsumenter och det är då mer tidskrävande att producera mjölk. för bonden

Det är detta vi betalar de där extra kronorna för när vi handlar ekologisk mjölk. Bra va! :D



Kommentarer
Postat av: Darya

Alltihop är verkligen jättebra, men så länge jag lever på csn kommer jag köpa de billigaste grejerna. Tyvärr.

Postat av: Linda

det låter ju bra, men kan man vara säker på allt detta när man köper kravmärkt?

2009-03-28 @ 10:21:42
Postat av: kristin

vet hur du känner darya =) förösker också köpa billigt, men ofta kostar faktiskt ekologiskt samma som valiga varor. Eller ja inte euroshopper då men det är ju en annan femma ;D kravmärkt är det säkraste märket du kan gå på, vi har hårdare krav här i sverige än i EU, så KRAVmärkt är det bästa att gå på hihi

2009-03-29 @ 13:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback