Bakafton: Morotkakemuffins
Morotkakemuffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olja
3 dl rivna morötter
2½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst,
blanda i olja och morötter i smeten.
Blanda torrvarorna för sig i en bunke,
blanda sedan i smeten.
Fördela i muffinsformar.
Grädda i ca 15-20 min i 200 grader
(40 min i 175 grader vid hel kaka)
Glasyr:
60 gr philadelphiaost
25 gr mjukt smör
2 dl florsocker
Låt smöret bli riktigt mjukt och blanda
sedan ihop glasyren. Bred ut på muffinsarna.
Pudra ev på lite kanel för dekoration.
Tips! Tillsätt mer p-ost och ev citron eller limesaft för syrligare smak.
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olja
3 dl rivna morötter
2½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker poröst,
blanda i olja och morötter i smeten.
Blanda torrvarorna för sig i en bunke,
blanda sedan i smeten.
Fördela i muffinsformar.
Grädda i ca 15-20 min i 200 grader
(40 min i 175 grader vid hel kaka)
Glasyr:
60 gr philadelphiaost
25 gr mjukt smör
2 dl florsocker
Låt smöret bli riktigt mjukt och blanda
sedan ihop glasyren. Bred ut på muffinsarna.
Pudra ev på lite kanel för dekoration.
Tips! Tillsätt mer p-ost och ev citron eller limesaft för syrligare smak.
Kommentarer
Trackback