Bakafton: Morotkakemuffins

Morotkakemuffins

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olja
3 dl rivna morötter
2½ dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
1½ tsk kanel
1 tsk vaniljsocker



Vispa ägg och socker poröst,
blanda i olja och morötter i smeten.
Blanda torrvarorna för sig i en bunke,
blanda sedan i smeten.
Fördela i muffinsformar.
Grädda i ca 15-20 min i  200 grader
(40 min i 175 grader vid hel kaka)



Glasyr:
60 gr philadelphiaost
25 gr mjukt smör
2 dl florsocker



Låt smöret bli riktigt mjukt och blanda
sedan ihop glasyren. Bred ut på muffinsarna.
Pudra ev på lite kanel för dekoration.



Tips! Tillsätt mer p-ost och ev citron eller limesaft för syrligare smak.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback